Clubsponsors

 Logo P. Vos
120304Haags_kamp
plugin by Jerry Jakobsfeld

“SponsorKliks,

Wat is dit ?Agenda


zondag 23 oktober 10.00 uur: tweede wedstrijd SwABo-crosscompetitie in Lisse, meer.....


dinsdag 15 oktober 19.00 uur: cyclocrosstraining


zondag 30 oktober 10.00 uur: derde wedstrijd SwABo-crosscompetitie in Leiden, meer....


dinsdag 1 november 19.00 uur: cyclocrosstraining


zondag 6 november 10.00 uur: vierde wedstrijd SwABo-crosscompetitie op ons parcours, meer....voor degenen die alweer uitkijken naar het nieuwe wegseizoen: zondag 8 januari start weer onze wintercompetitie! jaarplanning.....

Een berichtje - met foto - voor op de website?
mail:
website@wvavanti.nl

 


logo SwABo


logo SwABoladies.nl


Laatst bijgewerkt op:
21-10-2016, 20:19

120304Haags_kamp

Haags Kampioenschap: Twan 2e, Thijs 4e, Marvin 2e

Vandaag werd er weer een openingswedstrijd verreden en wel het  traditionele Haags Kampioenschap.
sportklasseEr werd om 10.30 uur gestart door de nieuwelingen en sportklasse. In de eerste categorie helaas geen Avanti-renners aan de start, bij de tweede categorie maar liefst vier man; Frits Engelage, Roy van Kempen, Gerard Kootstra en ervaringsdeskundige Ben Hiep.
Dat Ben hier ervaring had was te merken, hij was de enige Avanti-renner die het peloton kon volgen en dus als beste van hen eindigde.
De overigen vonden het in ieder geval een mooi trainingswedstrijdje en goed om wedstrijdhardheid op te doen.

abojuniorenHierna was het de beurt aan onder andere de junioren. Al onze wedstrijdrijders stonden aan de start inclusief hun klassieker-ploegmaten van RTV de Bollenstreek. En dat nadat ze gisteren in de Flevopolder ook al het parcours verkend hadden van de Flevotour (=meer dan vier uur op de fiets).
Totaal stonden er 21 junioren aan de start.

Het werd echter een klein slagveld toen het  na zeven ronden begon te spetteren. Bollenstreker Niels Clemens maakte wel een hele snelle start en viel zelfs in de eerste bocht al. 
Twan van der Sijs wist kort daana al gauw weg te komen en hield dat nog een aantal ronden vol.
Michel van Diemen maakte helaas dezelfde fout als Niels en ging ook onderuit, nam nog vijf renners mee met als gevolg dat het hele peloton uit elkaar viel.
Helaas voor Stefan van Klink, hij zat er toen nog goed bij. Thijs was net voor deze sliding weg gereden met nog vier man en kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Met zijn vijven gingen ze onder leiding van WWV-er Jason van Dalen op jacht naar Twan hetgeen uiteindelijk ook gelukt is.
Daarna ontstonden er nog enkele schuiverijen bij de achtervolgende groepen, met gelukkig alleen maar schaafwonden als gevolg.
Ook Stefan was hier de dupe van maar reed met een ronde vergoeding toch nog netjes de wedstrijd uit.

juniorensprintDe sprint van de kopgroep werd gewonnen door Jason, gevolgd door Twan en twee plekken daarachter eindigde Thijs als 4e.
Onze nieuwkomer Thijs Kooijman kon, door trainingsachterstand en  ziekte, helaas niet volgen en moest opgeven.

De wedstrijd voor de Amateurs en beloften werd bijna afgelast bij gebrek aan voldoende deelnemers. Uiteindelijk werd er met 14 man toch nog gestart, waaronder ook Marvin Steenbergen. Marvin kon zich goed handhaven en werd in de sprint tweede van de paar amateurs die deelnamen.

België

Ook werd er vandaag nog gekoerst door Jordy Buskermolen in het Belgische Ichtegem. Hij reed de wedstrijd als 69e keurig uit, in tegenstelling tot het grootste deel van de SWabo ploeg en meer dan de helft van het aantal renners dat gestart was. Ook Jurgen van Diemen reed mee,  hij werd 60e.

Jeremy Noya probeerde het gisteren ook in België, maar 1,5 uur in de rij staan en meer dan 250 renners aan de start waren nog iets teveel van het goede bleek na een paar rondjes.