‘t Is (weer) koers!

In Algemeen, Elite/Beloften, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Na een lange periode van trainen, trainingswedstrijden enz. is het dan eindelijk weer zover.
Ze mogen weer!
En dan heb ik het vooral  over onze nieuwelingen, junioren, belofte- en Marissa Baksamateurrenners die weer mee gaan doen aan de landelijke en internationale wedstrijden.

 

Marissa Baks beet het spits af.
Marissa is het eerste lid dat de lange weg heeft afgelegd van (jeugd)categorie 2 tot de SwaboLadies, zie ook: https://www.swaboladies.nl/nieuws/marissa-baks-stroomt-naar-swabo.
Ze beleefde haar primeur in het damespeloton vorige week zondag in België in de Omloop van het Hageland. Hoewel ze een heel eind kwam reed ze de wedstrijd niet uit, maar dat is zeker geen schande. Ze moest het meteen opnemen tegen “grote mevrouwen”als Ellen van Dijk, Kirsten Wild en Annemiek van Vleuten. Er stonden 191 rensters aan de start, waarvan er 80 de eindstreep haalden.
Zaterdag aanstaande mag ze het nog eens proberen in de Nederlandse openingskoers voor dames: de Omloop van Strijen.

 

Tom WijfjeTom Wijfje is ook zo’n renner die al bij onze jongste jeugd begonnen is en dit jaar als eerstejaars belofte doorgestroomd is naar SwABo.
Ook hij werd gelijk voor de leeuwen gegooid. En wel in de openingswedstrijd voor elite- en belofterenners: de Ster van Zwolle.
Deze maakt deel uit van de topcompetitie en dan sta je als  eerstjaars belofte  clubrenner aan de  start met Swabo tussen renners van continental teams zoals Piels, Babydump en Metec.
Hij bracht het er goed van af en reed keurig uit op een 72e plek, ook Etienne Lenting stond hier aan de start en finishte als 98e.

 

Zondag werd er ook gekoerst in Brabant. In Schijndel stonden Elian Lagendijk en Wouter Zwaan 10.30 uur aan de start voor een omloop over ca 6 km. Voor Elian was dit zijn debuut bij de nieuwelingen.
Buiten de bebouwde kom waaide het heel wat harder dan op het bedrijventerrein bij de start/finish. En dat hebben ze geweten. Het spel werd gelijk op de wagen gezet en
binnen één ronde waren er van de 100 renners al zo’n 30 gelost. Onder hen Elian, hij bleef echter  flink mee koersen en wist uiteindelijk het sprintje van de derde groep waar hij in zat te winnen (58e).
Schijndel - Menno van CapelWouter kon het goed bijhouden na al zijn wielerbaantrainingen en fietsen in de polder en eindigde in het peloton (44e).

 

Bij de junioren stonden Jayson, net terug van wintersport, en Menno van Capel aan de start.
Ook zij hadden last  van wind. Menno werd netjes 22e waar er maar 31 renners uitreden. Voor Jayson kwam deze wedstrijd misschien nog wat te vroeg, hij zat niet bij de finishers.

 

Dan waren er ook nog de openings/club wedstrijden.
Vorige week zondag beet in Zuid-Holland Gouda het spits af met hun Kampioenschap van het Groen Hart.
De nieuwelingen en junioren gingen daar op de fiets heen. Ook Roy van Kempen en Ronald de Rooij waren met hen meegefietst als begeleiding en knoopten er nog een koers aan vast.
Zij werden bij de masters 22 en 25e.
Joost Bader werd daar 10e.
Bij de meiden werden  Floortje van den Berg en Marise Lagendijk 7e en 8e, eerstejaars nieuwelingen Sasha Hassoldt, Malena van Dam en Donja Lombaerts werden respectievelijk 10e, 11e, en 14e. Lorraine en Lauraine werden 12e en 13e.
Bij de nieuwelingen werd Elian Lagendijk 4e en bij de junioren werd Floris Paalman 2e.

 

Last but not least waren er ook nog twee podiumplekken bij onze Swabo mannen; Etienne Lenting werd 3e en Floris Jan van den Berge 2e bij de elite-beloften.

 

Haags kampioenschap - Sasha Hassoldt Kampioenschap van het Groene Hart

 

Een week later op 5 maart werd ook in Den Haag het seizoen geopend met het open Haags Kampioenschap.
Donja en Sasha  besloten het daar nog eens te proberen. Zij werden er 14e en 15e.

Marcel Bon