Eerste wedstrijd Jeugd Rijn en Bollenstreekcompetitie gereden

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Waar de profs de eerste klassiekers al achter de wielen hebben startten de jeugdrenners van Swift, Avanti en de Bollenstreek gisteren hun wegseizoen met de eerste wedstrijd van de Rijn en Bollenstreekcompetitie.
Het weer werkte dit jaar fantastisch mee. Verschillende renners startten zelf in korte broek!

 

Rijn en Bollenstreekcompetitie -  podium cat. 1 & 2: 1. Imme Kok; 2. Mara Vergeer; 3. Zhara MöllersNa de drukke wedstrijd bij de senioren startten we om ongeveer 11.15 uur met de wedstrijd van categorie 1 & 2.
In deze jongste categorie hadden we een echte meidenwedstrijd. Wel maar vier deelnemers, die vier ronden op het rondenbord zagen staan bij vertrek.
Al snel lieten Mara Vergeer (RTV de Bollenstreek) en Imme Kok (LRTV Swift) de andere twee achter zich. Even later was het Avanti-renster Zhara Möllers die in de achtervolging ging. Zij zou de beide koplopers niet meer terug zien. Uiteindelijk reed Imme op het laatste rechte stuk weg bij Mara en haalde daarmee de eerste plaats. Sophie de Haan (LRTV Swift) kwam nog wel terug bij Zhara, maar Zhara had op het eind nog genoeg over om weer weg te rijden en de derde podiumplek voor zich op te eisen.

 

Bij categorie 3 & 4 stonden 12 renners aan de start, de helft daarvan in Avanti-shirt.
Thijmen de JongAl na de eerste ronde reed Duco van der Zwart (WV Avanti) weg. Alleen Deirdre Mens (LRTV Swift) kon bij hem blijven. Thijmen de Jong (WV Avanti) volgde kort daarna, maar in z’n eentje lukte het hem niet de twee ervarener renners voor hem bij te halen.
Wel bleef hij de hele tijd stug doorgaan en we gunden jarige Thijmen allemaal die derde plek, maar bij het ingaan van de laatste (achtste) ronde werd hij ingehaald door een achtervolgend groepje van vier.
Met een laatste krachtsinspanning wist hij nog wel achter aan te sluiten, maar toen er op het eind gesprint moest worden zat er niet veel meer in de benen en moest hij de anderen voor laten gaan. Hij werd uiteindelijk zevende.
Damian van der Burgh (WV Avanti), altijd gevaarlijk in de sprint , won de spurt van dit groepje, waarmee hij derde werd.

 

Rijn en Bollenstr - Duco van der Zwart

Halverwege de wedstrijd was Duco weggereden bij Deirdre. Hij werd dus onbedreigd eerste.
Julia Groeneveld, voor het eerst in Avanti-shirt, werd net voor Thijmen zesde, Teun Hoogenboom 10e en Robin Habermehl 11e.

 

Rijn en Bollenstr - start categorie 5 - 7

Met 11 renners in categorie 7 en 19 bij categorie 5 & 6 was de laatste wedstrijd goed bezet.
De renners in categorie 5 & 6 bleken goed aan elkaar gewaagd. Hoewel er wel wat geprobeerd werd bleef bijna de hele groep tot het eind van de wedstrijd bij elkaar.
Na 14 ronden sprintte Luka Frederikze (RTV de Bollenstreek) naar de eerste plek. Roos van den Berg (WV Avanti) werd tweede en Martijn Weeder (LRTV Swift) maakte het podium compleet.
Overige Avanti-renners: 6. Milan Huizer; 7. Friso de Wildt; 8. Sophia Zwaan; 9. Stein Bocxe; 10. Jasper Hogenboom.
Ingmar van den Bosch misten we helaas deze wedstrijd. Bij een ongelukkige val tijdens de laatste training brak hij zijn sleutelbeen Frown. Als alles goed blijft gaan mag hij over vier weken weer fietsen.

 

Podium cat. 5 & 6: 1. Luka Frederikze; 2. Roos vd Berg; 3. Martijn Weeder Rijn en Bollenstreekcompetitie - podium cat. 7: 1. Thijs van Leeuwen; 2. Youp de Vos; 3. Sietse Kool

 

De opkomst in categorie 7 mocht er ook zijn met 11 renners aan de start. En ook hier was de Avanti-afvaardiging, vijf man, niet over het hoofd te zien. Vanaf het begin lieten de mannen zich ook goed van voren zien.
Nog voor half-koers ontstond er een kopgroep van drie: Sietse Kool, Thijs van Leeuwen en Youp de Vos. Hoewel Luuk Groeneveld nog verwoede pogingen deed om bij de koplopers te komen bleek uiteindelijk toch dat hij de slag definitief had gemist, want ook voorin werd eendrachtig samengewerkt om vooruit te blijven.
De voorsprong bleef een paar ronden op ongeveer 20 seconden hangen en liep aan het eind nog wat verder op. Toen was het al duidelijk….. We fietsten op een compleet Avanti-podium af.
De sprint werd gewonnen door Thijs, voor Youp (tweede) en Sietse (derde). Luuk verhoogde de feestvreugde nog door twee ronden voor het eind weg te rijden uit het achtervolgende groepje en vierde te worden.

 

Rijn en Bollenstreekcompetitie - categorie 7

 

Gelukkig waren veel/bijna alle ouders weer bereid een handje toe te steken, zodat we met z’n allen een mooie start van het nieuwe (wedstrijd)wegseizoen beleefden.
Wel waren een aantal renners wat aan de late kant, waardoor er in allerijl een rugnummer opgespeld moest worden om achteraan in het startvak aan te sluiten.
De tweede wedstrijd wordt volgende week zondag, 19 maart – 11.00 uur, gereden op het parcours van RTV de Bollenstreek in Lisse.

 
uitslag van deze wedstrijd
foto’s van Arjan de Graaf
foto’s van Ed van Leeuwen