Lorena Wiebes wint de Piccolo Trofeo Alfredo Binda

In Algemeen, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

In de eindsprint van een uitgedund peloton bleef Lorena Wiebes haar internationale concurrentes voor en schreef daarmee de Piccolo Trofeo Alfredo Binda op haar naam.
Piccolo Trofeo Binda - podium

 

De winnares van vorig jaar, Clara Copponi (Frankrijk), werd tweede en Martina Fidanza (Italië) maakte met haar derde plaats het podium compleet.

 

Op uitnodiging van de KNWU was zij met de Nederlandse selectie afgereisd naar Italië voor deze openingswedstrijd van de UCI Nations Cup voor junior-vrouwen.

 

Na een lange vlucht van twee rensters die een voorsprong van maximaal 45 seconden haalden kwam het achtervolgende peloton op vijf kilometer van de finish terug.
Daarna maakte de groep zich op voor een sprint.

 

Lorena hoopte vooraf op een goede klassering, aan de winst durfde ze (nog) ziet te denken.
Achteraf zei ze: “Ik hoopte uiteraard op een massasprint, want daarin kom ik het best tot mijn recht. Maar op de laatste klim voor de finish kreeg ik het even lastig. Met dank aan ploeggenote Anne de Ruiter, die tempo hield voor me en me daarna terug bracht, kon ik de aansluiting maken. We kwamen met hoge snelheid in de afdaling terug in het peloton en toen ben ik direct door naar voren gereden. Ik koos het wiel van Copponi, omdat zij vorig jaar hier won, en ben er op het juiste moment uit gekomen. Ik hoop uiteraard de komende weken nog eens voor de winst mee te doen, bijvoorbeeld in de Healthy Ageing Tour, die volgende maand in eigen land wordt verreden.”

 

Piccolo Trofeo Binda - finish - sprint