Omloop van Strijen (ZH-eiland)

In Algemeen, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Vandaag vroeg uit de veren voor de nieuwelingen, (ook dus) hun ouders en begeleiders Lorenzo en Caroline, want om 6.16  komen we bij elkaar op  P Avanti (oefff). Het weer wordt top, dus dat is een mooi vooruitzicht!

 

De nieuwelingen dames gaan vandaag 50 km (5 ronden) doen in Strijen (deze koers wordt trouwens een Omloop én een Klassieker genoemd: twee vliegen in één klap dusSmile).
We hebben 5 meiden aan de start: Donja, Lauraine, Sasha, Malena en Lorraine.

 

In de auto wordt flink brood (met zoet!?) en pannenkoeken gebunkerd en zo we zijn ruim om tijd in Strijen om ons voor te bereiden op de koers, die komen gaat: vooraf goed rondkijken tijdens 2 rondjes parcours met de avanti auto, koffie, omkleden, de wc, samen flink infietsen en op tijd naar de fietsencontrole, de intekenlijst en het startvak.
Behalve de nodige spanningen hebben onze meiden er goede zin in! Het  is toch best wel ff wennen met die eerste en tweede jaars bij elkaar in één wedstrijd en een flinke groep: het zijn er bijna 100!
Dit keer zijn er trouwens nog best wat buitenlandse meiden bij (minstens Engeland, Duitsland en België zijn vertegenwoordigd).

 

Strijen - kaartje Nwl-m - Strijen
Strijen - start nwl-m

 

In het startvak is het dringen, de eerste die komt staat vooraan…. wij staan in het midden en daarachter (volgende x weer iets meer naar voren, net als de rest ….dus dat blijft altijd wel een lastig dingetjeSmile) . Er wordt hard geraced aan de voorkant en na een paar scherpe bochten is de polderweg best smalletjes. Het is dan ook best lastig om bij het peloton te blijven.

 

Na vijf ronden lukt het Sasha, Lorraine en Malena toch maar mooi zich in de staart van het peloton te handhaven!!! Donja en Lauraine raakten helaas al in de eerste ronde op achterstand en zagen de wagen met de bezem al snel voorbij rijden. Maar de kop is eraf, ook zij hebben aan de koers geroken en gaan de volgende keer gewoon (proberen) een paar rondjes meer mee te koersen Smile.

 

Strijen - nwl-m Strijen - Donja .. en Lauraine Wijnhorst
een zuinig lachje van Donja en Lauraine,
volgende keer gaan ze een paar ronden meer meerijden!

Filmpje nieuwelingen-meisjes
klik hier voor een filmpje…..
De junioren dames komen vandaag voor 60 km (6 ronden) naar Strijen. Onze dames zijn mooi op  tijd en kunnen dus tijdens het inrijden nog wat meepikken van de wedstijd van de nieuwelingen en zich ook nog gedegen op de koers voorbereiden.
We hebben vier meiden aan de start: Marise, Floortje, Elianne en Lorena Wiebes. Lorena Wiebes is als tweedejaars junior een nieuw Avantilid, ze is Nederlands kampioen en rijdt in een avanti/rood/wit/blauw tenue.

 

Ook bij de junioren staat een flink peloton met dames aan de start (101) met zelfs veel internationaal (engels, duits, zweeds, belgisch). Het is dan ook flink dringen bij de materiaalcontrole (die jurymannen lijken het maar moeilijk te vinden om streng te zijn tegen voordringende damesSmile).

 

Strijen - junioren-vrouwen Strijen Strijen - start jun-v
zin(derende spanning)! ook coach Mathilda is er
klaar voor
Onze junioren staan goed voorin het startvak

Strijen - start jun-v

klik hier voor een filmpje van de start van de junior-vrouwen…..
Strijen - junioren-vrouwen

Strijen - Elianne Blok Strijen - junior-vrouwen Strijen - junior-vrouwen
Elianne doet haar best, na 1 ronde is dit het derde groepje achter het peloton.
Volgende keer weer een rondje erbij.
Marise en Floortje belanden na 2/3 ronden helaas ook in het derde groepje en weten ’t nu zeker…. volgende keer rijden ze achter meiden die géén gat laten vallen (dus iets meer naar voren…).

 

Strijen Strijen - podium
De laatste ronde: Lorena zit goed vooin en haalt, door een sterke eindsprint, een mooie derde prijs binnen.

Caroline Jansen