Weekend 18/19 maart

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Tweede wedstrijd Rijn en Bollenstreekcompetitie - LisseMet 47 starters was de opkomst bij de tweede wedstrijd van de Rijn en Bollenstreekcompetitie, die in Lisse gereden werd, beduidend minder dan bij de eerste. Het weer werkte niet echt mee, harde wind en droog bleef het ook niet.

 

Daarbij was er concurrentie van de KNWU-wedstrijden in Woensdrecht en Heeswijk Dinther, waar veel renners eens wilden kijken of ze ook in een nationale wedstrijd mee konden doen.

 

uitslag 2e wedstrijd Rijn en Bollenstreekcompetitie
klassement tot nu toe: A-klasse | B-klasse | C-klasse

 

Dit weekend waren ook verschillende Avanti-renners in nationale wedstrijden actief.
Top-10 plaatsen: Marissa Baks (belofte-vrouw) werd zaterdag vijfde in Oud-Vossemeer. Heeswijk Dinther - Menno van CapelZij maakte deel uit van een kopgroep van zes die met ruim een minuut voorsprong op het peloton finishte.
Elian Lagendijk (nieuweling) startte zaterdag in Klein Sinaai (België) voor een omloop van 13 ronden van 4,4 km. Hij werd zevende wat hem zijn eerste (?) prijzengeld opleverde.
Menno van Capel (junior) koos voor de wedstrijd in Heeswijk Dinther zondag. Achter twee koplopers sprintte hij met het peloton voor de derde plek. Hij kwam als tweede de laatste bocht uit maar het lukte hem helaas niet nog een plaatsje op te schuiven. Net geen podium, maar wel een mooie vierde plek!