Eerste wedstrijd SwABo-jeugdcompetitie

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Waar een aantal Avanti-jeugdrenners gisteren de eerste KNWU-wedstrijd reden in Spijkenisse werd vandaag de eerste wedstrijd van de SwABo-competitie gereden op ons eigen parcours. De SwABo-jeugdcompetitie is een competitie voor jeugdleden van LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek.

 

In categorie 1 & 2 hadden we drie renners aan de start. De eerste ronden reden ze als een volleerd peloton, bij elkaar en afwisselend op kop. Daarna moest Sophie de Haan (LRTV Swift) als eerste de anderen laten gaan. En na vijf ronden, op het laatste rechte stuk, zag ook Zhara Möllers (WV Avanti), Olivier Westerveld (WV Avanti) van zich weg rijden. Daarmee won Olivier de wedstrijd en haalde hij de eerste 25 punten binnen.

 

In categorie 3 & 4 moesten een paar renners al vroeg in de wedstrijd het peloton laten gaan, maar ook hier bleef de grote groep tot het eind van de wedstrijd bij elkaar.
Uiteindelijk won Femke van Schie (LRTV Swift) de wel heel lange sprint, gevolgd door Damian van der Burgh (WV Avanti) en Teun Hoogenboom (WV Avanti).

 

Het peloton van categorie 5 & 6 bleef ook tot de laatste ronde bij elkaar. Alleen Igor Luijnenburg moest als gevolg van een ketting die er tot twee keer toe af liep de groep laten gaan.
Uiteindelijk won Luka Frederikze (RTV de Bollenstreek), we kenden hem al van de Rijn en Bollenstreekcompetitie, op indrukwekkende wijze de lange eindsprint. Daarachter legde Martijn Weeder (LRTV Swift) beslag op de tweede plek en werd Milan Huizer (WV Avanti) derde.

Maar vijf renners reden de wedstrijd in categorie 7. Koen Meijer (WV Avanti) moest de anderen al snel laten gaan, maar kon daarna wel het grootste deel van de wedstrijd mee met het peloton van categorie 5 & 6.
De andere vier reden de hele wedstrijd met elkaar uit. Na 19 ronden was er een heel spannende sprint die nipt gewonnen werd door Jelle Verhagen (LRTV Swift) net voor Luuc Kastelijn (WV Avanti). Jip van der Klaauw (LRTV Swift) werd derde.

 

De volgende wedstrijd van deze competitie wordt op zondag 23 april gereden bij RTV de Bollenstreek.

 

uitslag

 

Klassement:  categorie 1 & 2  |  categorie 3 & 4  |  categorie 5 & 6  |  categorie 7

Van de wedstrijd voor categorie 5 & 6 is er een leuk filmpje gemaakt.