Trainingsweekend junioren en nieuwelingen: Winterberg here we come

In Algemeen, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

28 april – 30 april 2017

 

Vertrek: 8.30 uur parkeerplaats avanti met 25 man/vrouw in totaal.

 

Met veel moeite werden alle enorme tassen in de auto’s gepropt (vooral Jayson leek een week weg te gaan….). De jongste meiden doken massaal de bus in bij Elian. Na een voorspoedige rit kwamen we bijna tegelijk om 13.30 uur aan in Winterberg. Mooie timing! We hadden 4 kamers van 4-6 personen voor de renners en enkele kamers voor de begeleiding in een hotel met zwembad, sauna en pooltafel :-).

 

Dag 1

Start eerste training, 15.00 u, met de hele groep een rondje bijna 40 km om in te komen. Bergje op bergje af….met 16 tieners, 6 begeleiders en een volgauto een hele stoet. Voor een aantal voor het eerst een ‘echte’ klim en afdaling. Gelukkig was het droog, met af en toe een zonnetje.

 

Tristan reed heel hard de berg op…. omlaag was hij heel wat voorzichtiger. Wabe en Aron speerden omhoog en Menno reed omlaag met piepende wielen i.p.v. piepende remmen.  Vooral op de laatste klim hebben Julia, Sasha en Malena alles moeten geven om boven te komen, dit is hen natuuuuurlijk knap gelukt. Ook Thomas zagen we lekker omhoog gaan.

 

Bij terugkomst dook iedereen meteen het zwembad in! Daarna lekker en veel gegeten (m.n. knakworsten…., overigens een royaal en goed 3 gangen buffet), vervolgens nog even het bos in of aan de pooltafel. Niet iedereen had na het eten overigens nog puf om het bed weer uit te komen (de grote meiden). Na half elf werd het “stil” in het hotel….

 

Dag 2

 

De volgende morgen was iedereen om 8.00 uur weer present aan de ontbijttafel. Er werd flink gebunkerd ter voorbereiding van een zware trainingsdag en nog (hier en daar ietwat stiekem) extra meegenomen voor de lunch. Fruit wordt trouwens opvallend goed gegeten!!  De temperatuur bleef overdag hangen op max 7 graden, langs de weg in de greppels lag af en toe zelfs nog wat sneeuw: winterkleding was dus hard nodig! Lorenzo reed in de volgauto bij de nieuwelingen (85 km) en Arno en Mark bij de junioren (130 km).

 

Voor de nieuwelingen bestond de route uit 85 km en voor de echte ‘die hards’ nog een lusje tot 108 km (Marise & Thomas, Floortje had op 100 km helaas kettingpech). Halverwege was zelfs een onverhard pad met een daling van 30% nodig (bij een wegopbreking) om de route te kunnen vervolgen. De volgauto (van Marcel) brak hierbij bijna in tweeën door de hoge hobbels in deze onverharde weg…. Om 12 uur stonden Mathilda en Caroline langs de weg met brood, maar ook als toetje appeltaart en bananenbrood….een groot succes.  Ook na deze fietstocht verdween iedereen met een grote plons in het zwembad en de sauna werd ook goed gebruikt.

 

Het eten stond om 18.30 u klaar en ook op deze dag werd weer enorm gebunkerd natuurlijk. Voor velen was het pas genoeg na 3-4 x heen en weer om het bord te vullen met bergen spaghetti gecombineerd met gebakken aardappel, kippenkluif, kipnuggets en/of varkenshaas. Groente is duidelijk wat minder favoriet bij de mannen en jongens. De toetjes en ook nog extra fruit ging er ook nog goed in.

 

Na het eten was het om 20 uur tijd voor de quizzzz op tv in de grootste kamer (die van Elian, Arie, Wabe en Tristan).  Het was aardig proppen maar reuze gezellig. De groep werd in 5-en verdeeld. Rob en Jesse hadden 6 ronden met leuke (algemene kennis) vragen bedacht over films, wielrennen, sport, logo’s en als klap op de vuurpijl het herkennen van de eigen babyfoto’s. Lachen was dat! Uiteindelijk bleek de groep van Ronald, Roy, Maarten en Tristan de meeste punten te hebben verzameld en met de grootste doos met chocola ervan door te gaan (die werd gedeeld met de meiden overigens), op de voet gevolgd door de groep van Menno, Elian, Jayson en Marcel (een net wat kleinere chocoladedoos, die ook gedeeld is). Na nog wat gezelligheid was het rond 23 uur weer stil en lag iedereen onder zijn deken.

 

Dag 3

 

Een kwartiertje eerder aan het ontbijt om te bunkeren en stiekem wat klaar te maken voor onderweg was iedereen weer present. Die ochtend moesten de kamers al vroeg vrij  zijn, dus er was wat werk aan de winkel voordat we op de fiets konden stappen. Met een strak blauwe lucht begon de dag goed en na een warming-up van maar liefst 389 m kon meteen het hoogste punt in de omgeving van Winterberg, namelijk de Kahler Asten beklommen worden…..inderdaad een kale berg maar wel een mooi uitzichtpunt. Gelukkig zaten we met het hotel al vrij hoog, dus was de klim niet zo lang (1 km) en zwaar. Na een mooie tocht met een paar pittige klimmetjes, onverharde bospaadjes en prachtige rechte afdalingen kwamen we aan bij de start van een heuse klimtijdrit van 5,5 km. Er werd, ondanks de zware en pijnlijke benen, nog een keer alles uit de kast gehaald en door de renners én de begeleiders werden scherpe tijden neergezet.

 

Daarna was er net als gisteren een keuze om nog een lus te rijden, maar voor de meesten bleek het fietsen wel genoeg te zijn en het zwembad een welkome afsluiting van het weekend te zijn. De begeleiding fietste samen met Tristan, Thomas en Marise nog even het snot voor de ogen!

 

Met een hoop bekers en zelfs 2 QOM’s (voor de Strava-kenners) plaatsten de renners hun fietsen weer even in de garage. Na snel even douchen in het zwembad, fietsen opladen en bagage inpakken waren we meer dan op tijd op weg naar huis. Ondanks we 1,5 uur eerder zouden aankwamen dan bedacht, vonden we dat we de renners niet zonder eten kon afgeven aan de ouders en hebben we met enkelen onderweg nog wat gegeten.

 

Uitslag klimtijdrit (alleen verreden door groep 2)

 

3,2 km  finish
Elian                      8:55        14:25
Tristan                  10:35     16:56
Ronald                 11:03     17:24
Marise                 11:10     17:26
Thomas                11:00     17:54
Malena                11:40     18:56
Roy v K                 11:58     19:04
Donja                   12:45     20:19
Sasha                    13:18     21:01
Julia                       13:40     22:22

 

Link naar het filmpje van groep 2: https://youtu.be/JjOkhtLB_jc

 

Caroline en Mathilda