Podiumplekken voor Avanti-renners

In Algemeen, Elite/Beloften, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

We zijn inmiddels alweer een paar maanden op dreef met het wielerseizoen en dus wordt het weer tijd voor een uitslagen-update.

Er hebben diverse Avanti-renners en -rensters op het podium gestaan dus dat willen we u niet onthouden.

 

Vorig weekend lukte het SwABo-renner Jordy Buskermolen, die ook al de strandrace-competitie won, eindelijk om een klassieker te winnen. Met nog zo’n 10 km te gaan in de Zuid-Hollandse Eilanden Tour ontsnapte hij met Thijs de Lange uit het peloton. Veel ruimte kregen de vluchters niet, maar ze behielden wel tot het eind hun voorsprong. Op de finish won Jordy afgetekend de sprint in de stromende regen.
Ook in ’s-Gravendeel en Hierden stond hij al op de derde plaats van het podium.

Belofte-renner Etienne Lenting deed het goed in het altijd lastige rondje van Waddinxveen, hij werd daar zesde en in de Rijsoordse “Draai rond de Kraai” werd hij vijfde.

 

Vrijdagavond werd de Ronde van Nes aan de Amstel verreden met veel Avanti-renners aan de start in de verschillende categorieën.

Lex Ligtenberg , amateur en al jaren lid van Avanti, dit jaar rijdend in het shirt van de Utrechtste Studenten Wieler Vereniging de Domrenner, na een aantal vierde plekken eindelijk het podium te halen en meteen met een eerste plaats! Volgens eigen zeggen “de mooiste dag uit zijn wielercarrière”.
Daan Kool werd tweede bij de nieuwelingen en verbeterde hiermee zijn positie in het overkoepelende Andantino klassement omdat hij ook al derde werd in Amstelveen.

Jos Blok en Elian Lagendijk, beiden eerstejaars nieuwelingen, konden het ook goed bijhouden en werden zevende en negende.

 

Ook Lorena Wiebes, sinds dit jaar lid bij ons, en als regerend Nederlands Kampioene bij de junior-vrouwen rijdend in de rood-wit-blauwe trui,  wist weer te winnen in Nes. Dat deed ze ook al in een etappe van de EPZ Omloop in Borssele, en op 2 april in Hoorn. In de meerdaagse Healthy Ageing Tour wist ze zelfs het algemeen klassement bij de junior-vrouwen te winnen. Onlangs werd ze ook nog 2e in de klassiekers Omloop door het land van Kleine Hein en Marianne-Vos-classic.
Zondag startte Lorena met SwABoladies in de GP Groenen Groep, meetellend voor de clubcompetitie. Na verschillende ontsnappingen eindigde de wedstrijd in een massasprint, waarin Lorena tweede werd. Hiermee neemt ze (na haar achtste plaats in de Ronde van Gelderland) de leiding in het klassement van de Clubcompetitie.

 

Marieke van Witzenburg, rijdend voor ons bij de SwaboLadies,  klom in Breezand op het bovenste treedje, in Rotterdam op de tweede en ook in Oploo op de tweede plaats.

 

De junior-meiden Marise Lagendijk en Floortje van den Berg doen het ook goed in hun eerste juniorenjaar, Marise werd 8e in Waddinxveen, en 3e in Alphen aan den Rijn. Floortje reed begin april naar een derde plaats in de dames- en meisjeswedstrijd bij RWC Ahoy.

Belofte Dame Marissa Baks reed keurig de meerdaagse Healthy Ageing Tour uit met haar SwaboLadies-ploeg. Haar beste uitslag tot nu toe dit seizoen reed ze in Oud Vossemeer, waar ze vijfde werd.

 

Tot slot reed eerste-jaars belofte-renner Tom Wijfje weer een aantal klassiekers uit, ook als het wat minder mooi weer was. dat gold ook voor Elian Lagendijk en Menno van Capel en voor de nieuwelingen-meiden Lorraine Röge, Sasha Hassoldt en Malena van Dam.

 

Marcel Bon