Afsluiting SwABo-competitie

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Nadat we op zondag 2 april op ons parcours startten met de SwABo-jeugdcompetitie werd afgelopen zondag ook de laatste wedstrijd in Alphen gereden. Daartussen in werd twee keer bij RTV de Bollenstreek en twee keer bij LRTV Swift gereden.
Na afloop van de laatste wedstrijd werd het klassement opgemaakt, waarvoor bij iedereen de beste vier uitslagen meetelden.

 

Om ongeveer 10 over half twaalf klonk de “startbel” voor categorie 3 & 4.

Een kleine minuut later startten de vier renners van categorie 1 & 2.
Het jongste peloton was overwegend geel gekleurd. Dean Smith reed zijn allereerste wedstrijd met renners van andere verenigingen. Dean kon prima met clubgenoten Zhara Möllers en Olivier Westerveld mee en nam zelfs af en toe zelf de kop. Pas in de in de eindsprint na vijf ronden moest hij de andere twee een paar meter toegeven. Knap gereden voor zo’n eerste keer. Olivier won de sprint, waarmee hij vijf wedstrijden gewonnen heeft en dus ook de eindstand aanvoert. Zhara finishte bij Olivier in het wiel en werd daarmee ook tweede in het klassement Sophie de Haan (LRTV Swift) kwam als vierde binnen. Zij stelde daarmee wel haar derde plaats in het klassement veilig.

 

Ook in de wedstrijd van categorie 3 & 4 was Avanti met zes renners (van de tien) goed vertegenwoordigd.
Duco van der Zwart zou met een goede uitslag de leiding in het klassement kunnen nemen en ook Damian van der Burgh was al zeker van een plaatsje op het podium.
Al in de derde ronde (van de negen) was er een kopgroep van drie met  Duco, Junior de Blois en Femke van Schie (LRTV Swift). Daarachter viel het peloton in kleine groepjes en éénlingen uiteen.

 
Met nog een paar ronden te gaan liet Duco de andere twee achter zich en ging (weer) voor een solo aankomst. Zonder  materiaalpech of andere tegenslag stond de winnaar van categorie 3 & 4 van deze competitie vast.
Daarachter werd het even spannend. Want hoewel Junior niet meedeed voor het klassement, hij had nog niet eerder een wedstrijd in deze competitie mee gedaan, zou zijn uitslag bepalen of Damian of Femke op het tweede treetje van het podium zou eindigen.
Junior deed wat hij moest doen…. Hij won de sprint van Femke, waarmee hij de tweede plek van Damian veilig stelde. Ook Teun, Thijmen en Robin reden hun wedstrijd keurig uit.

 

In categorie 5 & 6 hadden we geen medaille-kandidaten. Jasper en Friso wisten zich wel netjes in het peloton te handhaven en finishten als zesde en achtste. Ruben van Velzen moest na een paar ronden het peloton laten gaan, maar reed wel netjes zijn wedstrijd uit.
De competitie in deze categorie werd gewonnen door Luka Fredrikze (RTV de Bollenstreek) die alle zes de wedstrijden won (!). De enige “stand-in” die we vandaag nodig hadden stond bij categorie 5 & 6 op de tweede plaats. Martijn Weeder (LRTV Swift)was helaas zelf niet aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen. Thijs van Schie (LRTV Swift) werd derde.

 

In categorie 7 reed Thijs van Leeuwen een thuiswedstrijd, die hij overtuigend won. Voor het klassement deed hij met slechts één gereden wedstrijd niet mee. In categorie 7 werd de competitie gewonnen door Yoël Leeflang (RTV de Bollenstreek), Jip van der Klaauw (LRTV Swift) werd tweede en Marit Zonneveld (RTV de Bollenstreek) haalde de derde plaats.

 

En zoals Fred ook al appte: “alle vrijwilligers weer heel erg bedankt! Weet niet wie het mooie weer zou regelen, maar dat is (ook) helemaal gelukt.

 

Volgende week, zondag 11 juni, starten de MWW-wedstrijden bij HSK Trias in den Haag (meer informatie op: www.miniwegwedstrijden.nl.

 

Meer foto’s van de wedstrijd zijn te vinden op: https://photos.google.com/share/AF1QipMN_KKfRV8N9W89w2z1nRuNEKa5ggR01OoxMKQrmrsyMzF7KpCYY8UDujDmPLvHog?key=YTZ0aGpxRWpuYWVuX1lvZ3U0S3RhdkhVdkEwUzB3

 

Alle klassementen: