Klimtraining Jeugd

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Zaterdag 03/06/2017 staan rond de klok van half negen meerdere auto’s met fietsen voor ruim 30 jeugdleden en ouders om op weg te gaan voor de jaarlijkse klimtraining. Dit jaar wederom georganiseerd door Marcel (vader van Milan). Met een dreigende donkere lucht en de bijbehorende grappen of we droge kleding bij ons hebben vertrekken we naar Pannenkoekenhuis Bergzicht in Woudenberg.
Daar aangekomen is er van donkere luchten geen sprake meer en kunnen we met een heerlijk zonnetje de fietsen van de auto’s halen, schoenen aantrekken en helmen opzetten. We verdelen iedereen in 2 groepen. De jongere groep gaat een kleine ronde in de omgeving rijden en de oudere groep gaan naar het NK-parcours. Het NK voor de jeugd staat dit jaar op 10 juni op het programma. Diverse renners en rensters van Avanti vanaf categorie 5 rijden die dag hun wedstrijd. Zal het rood-wit-blauw dit jaar een keer naar Alphen komen?

 

Vanaf de parkeerplaats is het een klein ritje naar het parcours. Daar aangekomen rijden we eerst rustig het rondje zodat iedereen weet hoe en wat. Het rondje van 2 km bestaat uit een lange klim met een stijgingspercentage van rond de 6,5 procent en daarna een lange afdaling om vervolgens weer te gaan klimmen. Dit betekent dat categorie 5 10 ronden zal moeten rijden en categorie 7 zelfs 14 ronden!

Na het eerste rustige rondje knallen een aantal jeugdleden de volgende ronden flink omhoog. Een aantal ouders laat zich niet kennen en doet daar vrolijk aan mee.

 

Als het parcours bekend is en er zijn nog wat tips uitgedeeld draaien we om om een heerlijke ronde over de Utrechtse heuvelrug te maken. Marcel heeft een mooie route uitgetekend met een aantal lange klimmen. De afspraak is dat op de klim ieder voor zich kan knallen en dat er bovenop gewacht gaat worden op iedereen.

Door het heerlijke weer en mooie omgeving (o.a. piramide van Austerlitz) is het een heerlijke tocht! We komen zelfs de jongere groep tegen en onder luid gedag passeren ze ons.

 

Helaas hebben we nog een kleine valpartij met schaafwonden en schrik tot gevolg. Maar na eerste verzorging en materiaalcheck kunnen beide gelukkig weer door.

Bij terugkomst op de parkeerplaats dreigt het weer toch nog even het plezier te bederven maar het blijft bij 5 druppels. Het wachten is nog even op de jongere groep want die hebben er nog een extra rondje aan vastgeplakt. Super!

 

Na binnenkomst worden de fietsen weer op de auto’s geladen en maken we nog even de groepsfoto. Al tijdens het opstellen van de groepsfoto dringen de heerlijke luchten van het naastgelegen pannenkoekenhuis je neus binnen. Dus… besluiten we om op het terras een pannenkoek, poffertjes, uitsmijter, bord friet of wat drinken te nemen. Na een heerlijke tocht van ruim 45 km is dat toch wel verdiend! Marcel bedankt!

Na afloop vertrekken we weer huiswaarts met een heerlijk gevoel. Voor herhaling vatbaar! Op naar volgend jaar!!

 

Voor de jeugdleden die zaterdag in Amersfoort het NK gaan rijden, veel plezier en succes!!

Door Marcel Huizer zijn er foto’s gemaakt, deze kan je hier vinden.