Jos Geelhoed Memorial 2017

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Op 11 juni werd de Jos Geelhoed gereden, editie 2017. Gezien de starttijd voor de meeste onder ons een vroege bedoening, inschrijven om 05:30u en starten om 06:00uur is niet niks, en waar de 1 zo naast zijn bed staat, is dat voor de ander een echte opgave.

Maar om een dergelijk evenement op een verantwoorde en ook veilige manier te organiseren is het een must, zo ook bij deze editie.

 

De route was dezelfde als de voorgaande jaren, zaterdag nog gecontroleerd door Mark en Flip, en goedgekeurd, er waren geen wijzigingen nodig. Auto’s klaargemaakt, wielen ingeladen en de 1e renners druppelden binnen, om zich vervolgens, onder genot van een kop koffie rustig bij Ben en Gabrielle in te schrijven.

 

Nadat Mark zijn verhaal gedaan had, waarin hij aangaf wat de ‘spelregels’ waren en dat in het bijzonder de veiligheid voorop stond, werd er gezamenlijk vertrokken naar de Treinweg. Een bond gezelschap, bestaande uit grotendeels Avanti renners maar ook 8 renners van het BeachBoys Cycling Team uit Noordwijk. Op de Treinweg was de mogelijkheid om nog wat kleding af te geven e.d. om vervolgens geneutraliseerd (zo als dat heet) te vertrekken. De neutralisatie verliep goed en op de Achtienkavels werd de koers vrijgegeven.

 

Het tempo zat er gelijk goed in, er werd vooraan hard aan getrokken de snelheid ging al snel boven de 50km/u. Op de Zevenhovense weg, was dan ook de eerste uitvaller te noteren. Rob van Dullemen kampte met materiaalpech, zijn ketting werkte niet mee en liep steeds vast. Hij besloot dan ook om te keren. Intussen was het tempo wat gaan liggen, en zagen 2 renners hun kans schoon om te demarreren, dit waren Frans Adegeest en Rene Duivenvoorden (renner van het  BeachBoys Cycling team uit Noordwijk). Het peloton reageerde niet en het tweetal liep uit naar een respectabele voorsprong. Toen een reactie uitbleef, waren het de ‘jonkies’ die de koppen bij elkaar staken, en de achtervolging inzette. Aron, Maarten, Menno en Jonathan reden het peloton voorbij, wat ook ditmaal niet reageerde, en de heren waren los. Jonathan reed echter door glas, en moest de achtervolging staken. Hetzelfde gebeurde een ‘BeachBoy’ en het waren Marcel en Jacco die beide renners achter de wagen, weer terugbrachten naar het peloton. Intussen was Richard Nell(BeachBoy), naar Menno, Maarten en Aron gesprongen, en gezamenlijk vervolgde zij hun achtervolging naar het leidende tweetal.

 

Na een achtervolging van 12km sloot het 4 tal, vlak voor de spoorwegovergang op Kortrijk, aan. Zodoende was er sprake van een kopgroep van 6 renners, Frans Adegeest, Rene Duivenvoorden, Maarten Kamp, Aron Bosman, Menno van Capel en Richard Nell. De koers was op dat moment een goede 40km onderweg.

Dezelfde spoorwegovergang zorgde ervoor dat de koers voor korte tijd werd stilgelegd, de wedstrijdleiding zag (in de achteruitrijspiegel) de slagbomen zakken, en besloot de koers stil te leggen. De kopgroep moest stoppen, en mocht weer gaan rijden als de slagbomen omhoog gingen, zodoende bleef de koers een eerlijke happening.

 

De samenwerking kwam goed op gang bij het zestal en een ieder deed zijn werk, het peloton kwam niet dichterbij, en de voorsprong groeide gestaag. Bij Wilnis kwam er een reactie uit het peloton, het was Rob Tamerus en een 2-tal BeachBoys die de achtervolging inzette. Zij kwamen aan het eind van de Bovendijk, tot 1 minuut 10 van de kopgroep. Bij de Hoef werd de voorsprong niet kleiner, en het zag er naar uit dat de kopgroep vooruit bleef.

 

Het peloton zat echter ook niet stil, en de voorsprong van het 3-tal werd gestaag kleiner. De finale was ingezet. De kopgroep was nog steeds compleet, en het zag er naar uit dat het op de laatste omloop op de treinweg ging gebeuren. Op de parallelbaan naast de Oostkanaalweg was het Aron Bosman die demarreerde, binnen de kopgroep werd naar elkaar gekeken en het was Maarten Kamp die de achtervolging inzette, hij kreeg echter geen hulp en stopte met de achtervolging. Waarop Menno van Capel demarreerde en Rene Duivenvoorden met zich mee kreeg. Beiden reden naar Aron, maar het was Rene net iets teveel en moest Aron en Menno laten gaan.

Het drietal daarachter (Frans, Richard en Maarten) kwamen niet meer dichterbij. En met name Frans en Maarten wisten dat er nog een prijs te verdelen was, en richtte zich daarop.

Het ging dus tussen Menno en Aron het zag ernaar uit dat het tot een sprint zou komen. En zo geschiedde, Menno kwam net te vroeg op kop en was daardoor geen partij meer voor de krachtmens Aron Bosman. Hij schreef dan ook deze editie van de Jos Geelhoed Memorial op zijn naam, gevolgd door Menno van Capel en Maarten Kamp, die Frans Adegeest klopte in de sprint.

Voor de zondagochtendcompetitie finishte Rene van Duivenvoorden als 3e en Richard Nell als 5e

 

Intussen was het achtervolgende 3-tal doorgekomen op de Treinweg, maar redde het net niet voor het rap naderende peloton. Het was dan ook Norbert de Wit die de sprint van het peloton won.

In het clubhuis werd de Jos Geelhoed afgesloten met een ontbijt en de prijsuitreiking.

 

Uitslag Jos Geelhoed Memorial 2017.

 

A-categorie:

  1. Aron Bosman
  2. Menno van Capel
  3. Maarten Kamp

 

B-categorie:

  1. Peter Rademaker
  2. Pascal Rehorst
  3. Roy van Kempen

 

Het is een mooie editie van de Jos Geelhoed geweest, welke niet mogelijk is door de inzet van de vrijwilligers die dit mogelijk maken. Bij deze een ieder bedankt die dit mogelijk gemaakt hebben!

Door Arjan de Graaf is er een mooi filmpje gemaakt, klik hier voor het filmpje.
Daarnaast zijn er door Simone Verlaan (van Twin Graphic) mooie foto’s gemaakt, deze kan je hier vinden.

 

Op naar de Jos Geelhoed Memorial 2018!!