NK Jeugdwielrennen Amersfoort

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Amersfoort was dit jaar de locatie voor het NK Jeugdwielrennen. Op deze zonnige zaterdag 10 juni 2017 mochten Ingmar, Roos, Imke, Milan, Sophia, Thijs, Sietse en Youp in Amersfoort aan de start verschijnen voor het Nederlands Kampioenschap. Ook Luuk Groeneveld had zich heel knap voor dit NK geselecteerd. In Denemarken liep hij echter in een valpartij een sleutelbeenbreuk op waardoor hij niet aan de start kon staan tijdens het NK .

 

Je kwalificeren voor dit NK is een hele kluif. Voor Imke was het dit jaar op basis van de plaatsingswedstrijden niet gelukt. Maar aangezien er in andere rayons nog plekken over waren voor de meiden mocht ze alsnog meefietsen. Zo was Avanti dit jaar heel goed vertegenwoordigd en de dag stond in het teken van klimmen en dalen. Iets wat in de reguliere plaatsingswedstrijden in het rayon Zuid-Holland niet voorkomt. Op de bult bij Swift na dan…

 

De ouders settelden zich aan het begin van de dag langs het parcours en de renners reden de laatste rondjes warm en verkenden het parcours.

 

Ingmar beet de spits af in cat 5. Voor Ingmar was het ontzettend knap dat hij zich, ondanks een sleutelbeenbreuk begin van het seizoen, alsnog had weten te plaatsen. Tijdens een pittig parcours waarbij de renners 10 keer de berg omhoog reden, kwam Ingmar als 45e over de finish. Top!!

 

Vervolgens reden de meiden cat 5; Roos en Imke. Roos had diverse goede uitslagen gereden tijdens de selectiewedstrijden waaronder een 1e plaats op het meidenomnium in Dordrecht! De materiaalcontrole voor Imke verliep stressvol omdat haar verzet na de koers in Denemarken niet juist bleek te zijn.  Starten leek even geen optie meer totdat ze door een snelle wissel met de fiets van Ingmar alsnog van start kon. De dames reden allebei heel hard. Roos bleek toch meer een sprinter te zijn maar bikkelde stevig door en finishte als 45e. Imke veranderde op de berg in een klimgeitje waarbij ze de ene na de andere renner voorbij reed en heel knap als 17e finishte.

 

Milan reed zijn eerste NK in cat 6 heel goed nadat hij al het hele seizoen ook al heel sterk reed. Hij fietste maar liefs 13 ronden en beef heel lang in het peloton meerijden. Op de streep had hij een 37e plek te pakken. Zelf had hij nog harder willen fietsen en kwam in de eerste instantie wat teleurgesteld van de fiets. Nadat hij weer op adem was gekomen, was ook Milan zelf trots op zijn prestatie. Top gereden hoor Milan!! Na Milan reed Sophia bij de meiden in cat 6 heel hard mee de berg op. Zij eindigde op een 28e plek  waarmee zij liet zien dat zij haar plek op het NK echt waard is.

 

Als laatste rubriek op de ochtend kwamen de mannen in cat 7 aan de start. Ondanks dat hij niet kon starten was Luuk Groeneveld wel aanwezig om zijn trainingsmaatjes aan te moedigen.

 

Vanaf start werd er gelijk heel hard gereden. Youp eiste direct een plek vooraan in het peloton op en liet dit tot de laatste ronde niet meer los. Helaas zorgde een valpartijtje in de laatste ronde ervoor dat hij wat naar achteren zakte en als 30e over de streep reed. Knap gedaan Youp! Sietse reed ook heel sterk mee in het peloton en noteerde een 43e plek. Thijs bewees dat hij echt een sprinter is. Hij reed ronde na ronde knap door en noteerde een 59e plek.

 

Op naar het NK 2018 te Steenbergen! Welke renners rijden nu nog geen KNWU en hebben zin om komend seizoen mee te rijden in de selectiewedstrijden. Wie weet mag je dan ook op zo’n gaaf evenement meerijden! Meld je bij je trainer als je vragen hebt over KNWU wedstrijden rijden.

 

Noëmi van der Zwart