Sir Winston Internationale Rijswijkse Jeugd meerdaagse

In Algemeen, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Afgelopen vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli was er in Rijswijk de ‘Sir Winston Internationale Rijswijkse Jeugd meerdaagse’ waaraan ook een aantal deelnemers van de WV Avanti deelnamen.

 

Naast Milan, Sophia en Ilse uit Cat.6, Thijs, Sietse en Youp uit Cat.7 reden ook de Nieuwelingen-dames Julia, Sasha, Lorraine, Malena en Nieuwelingen-heren, Roy, Daan en Wouter mee. De foto’s zijn hier en hier te bekijken.

 

Vrijdag 30 juni

 

De start was op vrijdag waarbij een individuele tijdrit, een puntenkoers en een ploegentijdrit voor de Nieuwelingen werd gereden.

 

Ilse, Sophia, Milan in Cat. 6 en Youp, Sietse en Thijs in Cat. 7. Ook de Nieuwelingen-dames en Nieuwelingen-heren waren van de partij. Voor de Nieuwelingen-heren was er een ploegentijdrit. Prachtig om te zien. Mooi rondje waarbij hoge snelheden werden gehaald. In Cat. 7 werden de drie mannen meerdere malen omgeroepen door de speaker. Ze waren goed voorin te vinden, reden solo weg en drukten hun stempel op de puntenkoers. Youp en Thijs wisten punten te scoren. Thijs kwam in de laatste ronde nog met voorsprong over de finish. En na een rekensom pakte Youp nog een podiumplek! Vandaag dag 2 alweer met een individuele tijdrit en een criterium.

 

Zaterdag 1 juli

 

Vandaag een individuele tijdrit en een criterium. Helaas zat het weer wat tegen, maar gelukkig bleef het bij een natte weg. Lastig bochtje van de weg naar het parcours waarbij het tempo bij een aantal renners er flink uit ging om heelhuids door de bocht te komen. Bij Cat. 6 gingen Milan, Ilse en Sophia van start. Alle drie eindigden zijn voorbij het midden. Bij het criterium ging het om de punten. Sophia en Milan bleven mooi bij het peloton, Ilse zat daar achter. Bij Cat. 7 gingen Thijs, Youp en Sietse weer voor een mooie tijd. Thijs merkte zelf al op dat het wat minder ging maar eindigde toch nog in het midden. Youp en Sietse zaten mooi binnen de top 10. Bij het criterium ging het om de punten, waarbij Thijs nog goede zaken kon doen. Alle drie waren met regelmaat voorin te vinden, waarbij Sietse en Youp nog wisten weg te rijden. Thijs heeft zeker weer goede zaken gedaan in het puntenklassement. Bij de Nieuwelingen-dames reden Sasha, Malena, Lorraine en Julia. Sasha had een mooie tijd bij de tijdrit, Julia liet nog drie renners achter zich. Bij het criterium wist Malena nog punten te pakken bij de tweede tussensprint. Bij de Nieuwelingen-heren reed Daan naar een mooie 5e plaats bij de individuele tijdrit, Wouter reed ook zeker een keurig 25e tijd van de in totaal 97! renners. Uitslag criterium was nog niet binnen.

 

Zondag 2 juli

 

Vandaag de laatste dag van de fantastisch georganiseerde ‘Sir Winston Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse’. Ook vandaag weer de gehele dag prachtig weer gedurende de wedstrijden. Bij Cat. 6 reden Milan, Sophia en Ilse de omloop. Start was op het parcours van ‘De Spartaan’ en dan een rondje Rijswijk om vervolgens weer op het parcours te finishen. Milan moest helaas al na 1 ronde afstappen wegens een blessure. Voor hem was het helaas voorbij. Sophia wist opnieuw mooi bij het peloton te blijven waarbij ze bij de finish aan de staart van het peloton nog alles gaf voor de finish. Ilse reed ook goed mee, maar na het ontstaan van een breuk in het peloton werd zij met anderen uit de race gehaald. Bij Cat. 7 was het vandaag nog spannend. Alles was nog mogelijk voor Thijs om de blauwe puntentrui te pakken en Youp zou zelfs nog hoog in het klassement kunnen eindigen. Maar… dan moest er wel keihard worden gestreden om dit alles te realiseren. Bijna niet te doen. Als snel na de start zat het tempo er goed in. Youp was weer goed op kop te zien en ook Sietse liet zich voorin mooi zien. Thijs bleef erbij en mikte op de punten bij de finish. Ronde na ronde nam de vermoeidheid door het warme weer zichtbaar toe bij de renners. Bij de laatste ronde was Youp er klaar voor er reed weg op de Kleiweg. Hij kwam met voorsprong het parcours op en reed voor wat hij waard was. Mooi wist hij de voorsprong vast te houden, zodat hij al eerste over de finish kwam. Thijs wist ook wat hem te doen stond en knalde na de laatste bocht weg richting de finish. De mannen streden om de punten en het werd dan ook behoorlijk spannend. Bij sommigen was de energie op en Thijs wist zo als tweede te finishen. Toen begon het rekenen…. bonificatieseconden voor Youp plus de voorsprong waren uiteindelijk goed voor het GEEL !! Bij Thijs was z’n tweede plek voldoende om de BLAUWE trui te pakken !! Fantastisch resultaat voor de Avanti mannen !!

 

Daarna de Nieuwelingen-dames waarbij ook hier het tempo er direct goed in zat. Julia had na haar minder goede dag gisteren een ander schema als voorbereiding. Goed warm rijden op de Tacx en daarna direct de wedstrijd in. Bijna lag zij er af, maar daarna wist zij de aansluiting te pakken. Alle ronden kon ze mee met het peloton en gezamenlijk kwamen Malena, Sasha, Lorraine en Julia over de finish. Bij de Nieuwelingen-heren gingen weer dik 100 man de strijd met elkaar aan. Wouter en Daan wisten voorin het peloton te blijven, Roy vond zijn plek in groep daarachter. Ronde na ronde denderden de mannen in een hoog tempo voorbij. In de laatste ronde zat Daan al goed toen zij het tussenstuk voorbij gingen. Het zou dus weer aankomen op een massasprint met hoge snelheden mede door het windje in de rug. Met overmacht wist Daan hier de dagzege te pakken met even daarachter Wouter en in de tweede groep deed ook Roy nog mee met de sprint in zijn groep.

 

Prachtige podium plekken dus voor Youp die 1e werd in het algemeen klassement met daarbij de GELE trui , Thijs die de 1e plek pakte in het puntenklassement en in het BLAUW mocht, en Daan die 1e werd in de omloop.
Prachtig weekend voor WV Avanti !!