Weekje Tour de junior Achterveld, 14-19 augustus 2017

In Algemeen, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Tour de Junior is een wielerweek, een etappekoers bestemd voor categorie 5, 6, 7 en nieuwelingen, die dit jaar voor de 60e keer georganiseerd werd (zie http://www.tourdejunior.nl/nl/). Deze meerdaagse wordt gehouden in de omgeving van Achterveld, (de bossen van) Austerlitz en (de hei van) Leusden. Het is een veelzijdige meerdaagse met 1 of 2 wedstrijden op een dag: zo worden er tijdritten, omlopen, criteriums en een klassieker gereden. Alle wedstrijden starten in het kleine en zeer enthousiaste dorpje Achterveld. Daarvandaan rijden we ook nog 2x naar de start van de tijdrit in een grote (fiets)stoet onder politiebegeleiding over de grote wegen.

 

Elk jaar wisselt de Avanti bezetting. Dit jaar stonden er maar liefst 14 Avanti renners aan de start verspreid over alle categorieën 5/6/7 en nieuwelingen. De Avanti renners verbleven deze week weer op verschillende plekken: Jos, Youp, Luuk, Elian, Roos en Imke, Mathilda, Rob en Caroline hadden de B&B op de Klettersteeg weer betrokken (via ‘vrienden op de fiets’, we waren nu zelfs welkom terwijl de eigenaar op vakantie was!).

 

8 renners (Tristan, Sascha, Donja, Lorraine, Malena, Thijs, Julia, Duco) met of zonder ouders en Lorenzo met vriendin) hadden hun tent/caravan opgezet op de nabijgelegen camping Nieuw Hof en Lauraine trok zich af en toe rustig terug in een huisje elders. Ouders die niet mee waren kwamen bijna dagelijks over om aan te moedigen (want het was toch wel héél leuk om wel in Achterveld te zijnJ).  Op de camping werden tussen de wedstrijden door spellen gespeeld (Cuppen) waaraan ook diverse ouders enthousiast meededen.

 

Of lekker gerust, want zoveel wedstrijden in een week tijd is best pittig.

 

En ’s avonds op tijd slapen met zoveel vrienden om je heen is best een uitdaging

 

 

 

 

Elke Avantirijder zat in een ander team!
Het team van Jos (werd op het laatst toch nog 2e ipv 1e: jammerrrr).
Best knap met 14 renners maarrrr wel 19 teams.

 

Iedereen wordt ingedeeld bij een (sponsor)ploeg met renners uit verschillende categorieën samen en krijgt die week dus een ander shirt (lastig te herkennen dus, dat wel). Zo konden we in een wedstrijd soms wel ff stiekem samenwerken, maar vooral voor ouders soms lastig om je kind terug te vinden! Op 3 dagen wordt er 2x per dag gekoerst, waardoor je in 6 dagen maar liefst 9 etappes hebt!

 

De week werd weer gekenmerkt door véél gezelligheid en spelletjes, grote inzet van álle renners die meededen en de (eigen) verwachtingen soms over- en soms onder troffen (en dat mag allemaal).  Overall leverde dat spannende wedstrijdjes op, prachtig weer en, voor de prijsuitreiking zaterdagavond, lekker eten met 35 man in de Roskam.

 

 

Hoeveel kunnen er tegelijk in één bed??

 

Flink stinky pubershirts…                                                                                                                             watch out!

 

Tenslotte een onopgehelderd mysterie…:

Deze dames (pinken) en 1 stier waren op een ochtend door dit hek ontsnapt en renden enthousiast rond in de tuin aan de Klettersteeg…hoe is dat nou mogelijk (was in geen 40 jaar gebeurd)?

 

Meer foto’s en filmpjes: https://1drv.ms/f/s!Ai6J6OROCGlSmxBI7V0bu6hs0QHA

 

Caroline Janssen