Jeugdploegentijdrit de Spartaan

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Op bezoek vandaag bij RWV De Spartaan voor de jaarlijkse ploegentijdrit kampioenschappen.

Het weer zat niet echt mee, maar het bleef bij miezeren. Met 2 teams was WV Avanti-jeugd hier aanwezig. Team B, bestaande uit Luuc, Stijn, Roos en Ingmar gingen goed van start. Mooie wisselingen binnen de ploeg zodat een ieder zijn kopwerk kon doen. In een lichte waaier werd er mooi gedisciplineerd gereden. En alle vier wisten ze de ploeg tot het einde bij elkaar te houden en zo te finishen. In een mooie tijd wisten ze enige tijd de eerste plek te behouden. Uiteindelijk van alle ploegen een mooie 7e (!) plaats voor team B. Uiteindelijk mocht team A, Luuk, Sietse, Youp en Thijs van start.

 

Na inrijden en instructies van de trainers Bart en Martin was het hen duidelijk wat ze moesten gaan doen. Rijden! Ze begonnen goed en wisten als snel een mooi ritme te pakken. Ook hier een lichte waaier ondanks de weinig aanwezige wind. Op deze wijze konden ze elkaar goed in de gaten houden, communiceren en op tijd ‘lossen’. Met mooie krachtinspanningen werden kleine gaatjes weer dicht gereden en hersteld. Ook hier kwamen de mannen alle vier over de finish. En… de te kloppen tijd was met dik 12 seconden gesneuveld. Toen de laatste teams op de baan reden zag Marcel al dat de ronde tijden van hen opliepen. Team A pakte de winst in Rijswijk en ging er met de wisselbeker vandoor! 1 ste !! Prachtige resultaten van beide teams, met dank aan de trainers Bart, Martin en Perry en natuurlijk Marcel voor de organisatie en overall coaching! En…. als afsluiting nog langs de Mac!

 

Ed van Leeuwen