Jordy Buskermolen van Swabo naar Monkey Town CT

In Algemeen, Elite/Beloftenby wvavanti

Na een succesvol seizoen op zowel de mountainbike als op de weg gaat Jordy SwABo verlaten en vanaf 2018 aan de slag van het Monkey Town Continental Team. Onze 26 jarige clubgenoot is de vijfde nieuwe aanwinst van Monkey Town, waarmee de selectie zo goed als rond is.

 

Plezier is het trainen op de mountainbike heeft afgelopen winter geleidt tot winst in de strandrace Egmond-Pier-Egmond en de KNWU competitie op het strand. Daarnaast wist Jordy als renner van SwABo ook op de weg twee klassiekers te winnen en diverse podiumplaatsen te behalen. Afgelopen maand was hij ook nog eens actief in de GP Chantal Biya (UCI 2.2), een etappekoers in Kameroen, waarin hij naast een 3e plaats in een etappe ook 5e werd in het algemeen klassement.

 

Deze resultaten zijn ook bij ploegleiders van de continentale ploegen niet onopgemerkt gebleven. Uiteindelijk heeft Jordy gekozen om zich aan te sluiten bij Monkey Town CT met een groot internationaal programma, waardoor hij zich zowel in binnen- als buitenland kan meten op prof-niveau. Ook op het NK voor professionals zal Jordy komend seizoen WV Avanti vertegenwoordigen.

 

Na Peter van Dijk en Jurgen van Diemen is Jordy alweer de derde WV Avanti-renner die via SwABo de overstap naar een continentale formatie weet te maken. Dit laat zien dat het gehele SwABo-project, waar zowel WV Avanti, RTV de Bollenstreek en LRTV Swift onderdeel van zijn een prima opstap is om je als renner te ontwikkelen en jezelf in de kijker te rijden bij de Nederlandse profploegen.