Afscheid Hennie Roest

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Hij had het in de loop van dit jaar al aangekondigd. Na afloop van het weg(zomer)seizoen zou Hennie stoppen met zijn vrijwilligerstaken bij Avanti.

 

Voor iedereen was Hennie de afgelopen jaren het vertrouwde gezicht achter de bar op donderdagavond en zondagmorgen. Hij kende bijna iedere bezoeker bij naam en maakte met de meesten regelmatig een praatje. Al vanaf 2005, toen het wielrennen bij Avanti in een flinke dip zat, was Hennie één van de mensen die zich inzette om weer uit dat dal te komen. De eerste jaren, nog op het oude parcours in Zegersloot, stond hij vaak aan de streep bij de clubwedstrijden en hielp mee bij het onderhoud. Hij nam toen ook zitting in het bestuur.

 

Met de verhuizing naar Kerk en Zanen en de intrede van “Mylaps als hulpmiddel bij het vastleggen van de uitslag van de (club)wedstrijden, nam Hennie het leeuwendeel van de bardiensten voor zijn rekening. Bij iedere activiteit steeds ruim op tijd aanwezig, zodat de koffie klaar stond als de anderen binnen kwamen.

In en rond de nieuwe accommodatie aan de Amerikalaan heeft hij zich ook– samen met anderen – bezig gehouden met het onderhoud. Hij was één van de motoren achter de onderhoudsploeg die iedere dinsdagmorgen aan de slag ging. In het cross-seizoen was hij één van de mannen die ervoor zorgde dat er een uitdagend parcours lag voor de renners.

 

Naast alle vaste vrijwilligersactiviteiten deden we ook bijna nooit vergeefs een beroep op hem als er eens iets extra’s moest gebeuren. Bardienst tijdens een jeugdwedstrijd, of activiteit van de triathlonclub, assistentie bij het “mylapsen” op de Treinweg bij een tijdrit of de finish van onze clubklassieker.

 

De jeugdrenners kenden Hennie als degene die de laatste maanden de transponders uitdeelde en wie ook bij heel slecht weer opstapte voor een clubwedstrijdje werd meer dan eens getrakteerd op een kopje warme chocolademelk om weer op te warmen.

 

Tijdens de koppeltijdrit op 1 oktober “draaide” Hennie zijn laatste bardienst. Daarna ging hij met “Avanti-pensioen” zoals voorzitter Gregor van der Zwart het uitdrukte. Hennie gaf aan meer tijd te willen hebben om zelf met zijn vrouw lekker te kunnen fietsen en niet meer elke week vast te willen zitten. Maar hij zal zeker nog wel eens langs komen.

Als bedankje voor zijn inzet de afgelopen jaren overhandigde Gregor hem namens de vereniging een bos bloemen en een bon om een keer lekker te gaan eten met zijn vrouw.