Afsluitende wedstrijd SwABoCrossCompetitie (jeugd)

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Zondag 5 november werd op ons parcours de derde en laatste wedstrijd van de SwABoCrossCompetitie gereden.

 

Na de wedstrijd van de “groten” werd het parcours omgebouwd voor de jongste jeugd. Waar de senioren hun wedstrijd onder een (onverwacht) zonnetje konden rijden, werd het bij de jeugd steeds donkerder en viel er een flink koud buitje.

 

Categorie 1 & 2 reden vier ronden. Mara Vergeer (RTV de Bollenstreek) had vorige week in Leiden ook al laten zien dat zij sterk was. Ook hier nam ze meteen de leiding en kwam na één ronde al met 10 seconden voorsprong door. Hoewel Ids Witkamp (LRTV Swift) in de tweede ronde weer dichterbij leek te komen bleef Mara toch de sterkste. Zij won afgetekend de wedstrijd met een voorsprong van ruim 20 seconden. Daarachter streden Avanti-rensters Demi Keijzer en Maxime Takken om plaats drie en vier. Waar Maxime de eerste twee ronden als eerste van de twee door kwam, was het uiteindelijk toch Demi die er in de derde ronde overheen ging en de derde plek tot de finish wist vast te houden. De competitie werd hiermee gewonnen door Mara, met Ids op de tweede en Demi op de derde plek.

 

Tegelijk met de categorie 1 & 2-renners reden ook de renners van categorie 3 & 4 hun wedstrijd. Ook hier was er één renster die vanaf het begin op kop lag. Deirdre Mens (LRTV Swift) kwam al na haar eerste ronde – waarin ze met 2:32 min. de snelste ronde van het veld reed – ruim 15 seconden eerder door dan haar achtervolgers. Zij bouwde haar voorspong in de wedstrijd over zes ronden uiteindelijk uit tot 1:08 minuten. Imme Kok (LRTV Swift) werd tweede en Daniël Weeder (LRTV Swift) derde. Daarachter reed Teun Hoogenboom (WV Avanti) een dijk van een wedstrijd. Hij eindigde uiteindelijk als vierde, zijn beste klassering in de wedstrijd met de meeste deelnemers. Roxanne Takken (in haar eerste wedstrijd!) werd zevende, Thijmen de Jong achtste, Olivier Westerveld negende en Zhara Möllers elfde.

 

Omdat dit voor Deirdre de eerste wedstrijd van de SwABoCrossCompetitie was die ze reed speelde zij in het eindklassement geen rol. Winnaar was hier Daniël Weeder, die na twee gewonnen wedstrijden ruim genoeg had aan zijn derde plek om eerste te blijven. Imme Kok (LRTV Swift) en Jesse Klein (RTV de Bollenstreek) legden beslag op de tweede en derde plaats. Teun werd als beste Avanti-renner uiteindelijk vijfde.

 

Voor categorie 5 t/m 7 werd het parcours weer een beetje aangepast. Zij moesten ook een stuk de geluidswal op, die door de wedstrijd van vanmorgen al flink modderig was geworden. Jammergenoeg stonden er in categorie 5 & 6 maar vijf renners aan de start. Ook hier weer een renner die meteen de kop nam. Rens Vergeer (RTV de Bollenstreek) was goed weg en bleef tot het eind de koploper. Daarachter bleef Ingmar van den Bosch (WV Avanti) hem tot het einde nog aardig in het vizier houden, maar meer dan een tweede plaats zat er voor hem niet in. Avanti-renner Duco van der Zwart eindigde als derde en Robin Habermehl werd vijfde.

 

Het eindklassement werd gewonnen door Ingmar, met Robin als tweede en Rens Vergeer op de derde plaats.

 

We waren blij Milan Huizer (WV Avanti) na een paar maanden afwezigheid door een hardnekkige blessure weer aan de start te zien in de wedstrijd van categorie 7. En dat ging hem, zeker in het eerste deel van de wedstrijd goed af. Hij kon mooi in het spoor van koploper Thijs van Schie (LRTV Swift) blijven en later bij de tweede rijder, Sem van der Putten (RTV de Bollenstreek). In de derde ronde kreeg hij het lastiger, maar na vier ronden wedstrijd finishte Milan mooi als derde.

 

Het klassement was voor Sem van der Putten, met Igor Luynenburg (RTV de Bollenstreek) als tweede, en Thijs van Schie op de derde plaats.

 

Hiermee is de SwABoCrossCompetitie afgesloten. Vanaf zondag 26 november t/m zondag 21 januari worden er weer zes Mini-Cyclo-Cross-wedstrijden georganiseerd. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

 

Uitslagen van vandaag…. (https://results.sporthive.com/events/PC1478246)

 

Na afloop werden in het clubhuis de eindprijzen uitgereikt:

Categorie 1 & 2

naam vereniging pnt
 1. Mara Vergeer RTV de Bollenstreek 50
2. Ids Witkamp RTV de Bollenstreek 44
3. Demi Keijzer WV Avanti 44
4. Sophie de Haan LRTV Swift 19
5. Maxime Takken WV Avanti 18

 

Op de foto ontbreekt Demi Keijzer, die derde werd.

 

Categorie 3 & 4

naam vereniging pnt
 1. Daniël Weeder LRTV Swift 69
2. Imme Kok LRTV Swift 66
3. Jesse Klein WV Avanti 53
4. Femke Verhagen LRTV Swift 51
5. Teun Hoogenboom WV Avanti 50
6. Olivier Westerveld WV Avanti 50
7. Thijmen de Jong WV Avanti 28
8. Silvester Verhoef LRTV Swift 27
9. Deirdre Mens LRTV Swift 25
10. Roxanne Takken WV Avanti 15
11. Zhara Möllers WV Avanti 11

 

Categorie 5 & 6

naam vereniging pnt
 1. Ingmar van den Bosch WV Avanti 84
2. Robin Habermehl WV Avanti 52
3. Rens Vergeer RTV de Bollenstreek 47
4. Duco van der Zwart WV Avanti 34
5. Tygo Verhoef LRTV Swift 32
6. Igor Ouwerkerk LRTV Swift 25
7. Sven van der Klaauw LRTV Swift 19
8. Stein Bocxe WV Avanti 18
9. Koen Kerkvliet LRTV Swift 16
10. Niels Poot WV Avanti 12

 

Categorie 7

naam vereniging pnt
 1. Sem van der Putten RTV de Bollenstreek 69
2. Igor Luynenburg RTV de Bollenstreek 55
3. Thijs van Schie LRTV Swift 50
4. Martijn Weeder LRTV Swift 41
5. Milan Huizer WV Avanti 19
6. Tom van Loon LRTV Swift 17