Achter de wolken schijnt ook bij Avanti de zon

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

De weersomstandigheden waren niet geweldig, toch was de derde rit in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie die op 11 november er een waarin volop te genieten was. Mooi is dat de belangstelling voor deze competitie weer groeiend is, een aantal van 76 deelnemers is geen record, goed is het vast te stellen dat zoveel de weg naar Alphen aan de Rijn hadden gevonden. Hopelijk zet die trend zaterdag in Ridderkerk zich voort.

 

Gemakkelijk hadden de mannen van Avanti zich niet afgemaakt. Op een mooi maar selectief parkoers waren het vooral de geroutineerde veldrijders die in het voordeel waren. In de A-klasse was dat natuurlijk Nils van Kooij. De leider in het klassement kreeg in zijn slipstream Trias renner Gerard Kooistra en de Delftse student Arian Stolwijk van WTOS mee, maar eenmaal onder stoom was de Molrenner niet meer te houden. Steeds verder reed hij bij zijn rivalen weg en won met een dikke minuut voorsprong.

 

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1479645/races/4682284

 

Bij de B-klassers een nieuwe ster aan het firmament, Youp de Vos. De renner van Avanti moet nog 14 jaar worden maar hij sneed door het veld of hij al jaren niets anders deed. Zelfs routiniers als John Spek van Excelsior en Pedaalridder Guus van Gemert konden de ‘kleine’ uit Hillegom niet volgen, een fraai staaltje van veldrijden.

 

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1479645/races/4682224

 

Bij de Vrouwen mocht Molrenster Iris Verschuren, na twee podiumplaatsen nu op het hoogste schotje plaatsnemen.  Verschuren, nog rijdend bij de nieuwelingenmeisjes had op de eindstreep ruim een minuut voorsprong op Restore renster Tamara Pijpers, die op haar beurt veertien seconden voorlag op Jeltje van der Meulen van De Spartaan.

 

Uitslag D-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1479645/races/4682225

 

Enig minpunt van deze dag was de val van Ahoy’ renner Jurjen Kuipers. De Rotterdam brak hierbij zijn been op twee plaatsen, waaraan hij inmiddels is geopereerd. Van deze plek veel sterkte en een voorspoedige genezing.

 

Volgende week gaan we verder in Ridderkerk, waar in het natuurpark De Gorzen ongetwijfeld weer een mooi parkoers wordt uitgezet.

Foto’s zijn van Koos ‘t Hart; www.fotokoos.info

Hans Steekers; https://www.facebook.com/profile.php?id=100014963834914