Vrouwen staan hun mannetje tijdens Clubkampioenschap Veldrijden 2017

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Dat veldrijden niet alleen een stoere mannensport is, bewijzen Roxanne Takken en Marissa Baks. Tijdens het clubkampioenschap veldrijden welke op zondag 17 december 2017 werd verreden, deden slechts 2 vrouwen mee, maar deze dames behaalden wel beiden het podium. Roxanne betrad de hoogste trede voor de Jeugd in categorie 1-4 en Marissa nam de 2e plaats in beslag bij de categorie Nieuwelingen-Junioren-Senioren.

 

Jeugd categorie 1-4 

Bij onze jongste jeugd hadden we een vijftal deelnames. Vanaf ronde 1 was het Roxanne die de leiding nam en deze niet meer uit handen gaf. Daarachter werd een felle strijd gestreden door de heren wie naast Roxanne op het podium mocht staan. Uiteindelijk wist Teun beslag te leggen op de 2e plaats en Olivier op de 3e plaats. Vlak daarachter waren het Thijmen op een 4e plaats en Damian op een 5e plaats.

 

Uitslag

 1. Roxanne Takken
 2. Teun Hogenboom
 3. Olivier Westerveld
 4. Thijmen de Jong
 5. Damian van der Burgh

Jeugd categorie 5-7

Bij de oudere jeugd deden een zestal heren een gooi naar het clubkampioenschap. Binnen een halve ronde was echter al duidelijk wie er in deze klasse clubkampioen zou worden. Milan bleek een maatje te groot voor de overige deelnemers. Vanaf begin tot eind soleerde hij naar de winst. Daarachter waren het Stein en Ingmar die om de 2e en 3e plek moesten strijden. Het was de hele wedstrijd stuivertje wisselen maar uiteindelijk was het Stein die aan het langste eind trok en de 2e plaats opeiste voor Ingmar die 3e werd. Daarachter was het op gepaste afstand Duco die als 4e over de streep kwam. Robin wist de 5e plaats te bezetten en Niels kwam als 6e over de finish.

 

Uitslag

 1. Milan Huizer
 2. Stein Bocxe
 3. Ingmar van den Bosch
 4. Duco van der Zwart
 5. Robin Habermehl
 6. Niels Poot

Nieuwelingen – Junioren – Senioren

Na de Jeugd was het de beurt aan de Nieuwelingen – Junioren – Senioren. Helaas waren er dit jaar 0 nieuwelingen en junioren op het Clubkampioenschap aanwezig. Dit terwijl er vorig jaar nog 4 meereden. Ook de Senioren waren beperkt aanwezig. Reden er vorig jaar nog 10 Senioren mee. Dit jaar was het aantal geslonken tot een 6-tal deelnemers. Dit jaar moesten we het daarom doen met een aantal van 6 deelnemers in deze klasse (t.o.v. 14 vorig jaar). Dit deed overigens niets af aan de prestaties die door deze renners werden neergezet. Marvin en Marissa domineerden alle rondes. Marvin had steeds de koppositie maar Marissa volgde hem als een schaduw. Na de versnelling van Marvin in de laatste ronde moest Marissa toch zijn wiel laten gaan. Marvin mocht hierdoor aanspraak maken op de 1e plaats en Marissa op de 2e plaats. Daarachter streden Marc en Peter om de laatste plek op het podium. Na een strijd tussen deze twee heren was het Marc die aan het langste eind trok. Hierdoor mocht hij als 3e op het podium plaatsnemen en viel Peter met een 4e plaats net naast het podium. Johan leek in de laatste rondes nog naar Peter toe rijden, maar eindigde toch op 5e plaats. Gert-Jan Hollem mocht als langste zijn veldrij skills uittesten door op een 6e plaats te eindigen.

 

Uitslag

 1. Marvin Steenbergen
 2. Marissa Baks
 3. Marc van Dijk
 4. Peter Rademaker
 5. Johan Boerefijn
 6. Gert-Jan Hollem