Verslag NK baanwielrennen junioren 2017/2018

In Algemeen, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Tussen kerst en oud en nieuw, van 27 t/m 30 december, vond in Alkmaar het NK baanwielrennen plaats voor zowel de sprint alsmede de duur onderdelen. Het NK was voor Junioren en elite/beloften bij zowel dames en heren. Naast bijvoorbeeld Matthijs Buchli en Elis Ligtlee en de Vlasman selectie stonden ook de Avantianen Jayson de Bruin, nieuw lid Ernesto Attanasio en inmiddels oud lid Wouter Zwaan bij de junioren aan de start.

 

Jayson is uitgekomen op 6 onderdelen, Ernesto op 5 en Wouter op 2. Jayson heeft het grootste succes behaald door bij de scratch met een derde plek naar het podium te rijden. Een mooie bronzen medaille na een geweldig spannende wedstrijd en fotofinish voor Jayson.

 

Naast de derde plek van Jayson scoorde de mannen nog diverse top 10 plaatsen.

 

Mede vanwege deze resultaten zijn Jayson en Wouter in het weekend van 12 januari uitgenodigd voor de internationale juniorcontest “The next generation” voor landenselecties. Hier nemen 140 deelnemers uit 11 landen aan deel en vindt plaats in Apeldoorn. Omdat het geen sprintwedstrijd is gaat Ernesto hier niet naar toe.

 

Al met al een goed einde van 2017 en een goed begin van 2018 voor Avanti op de baan!