NK Veldrijden 13/14 januari 2018

In Algemeen, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Een weekend van kou en modder en dat hebben we geweten. In Surhuisterveen werd het NK Veldrijden verreden voor de categorieën vanaf de nieuwelingen verspreid over 2 dagen. Aangezien het zo ver weg was en we graag even het parcours wilden verkennen, reisden we vrijdagmiddag al af. We verbleven in een prachtig boerderijtje met bedsteden.

 

Zaterdag was het de dag voor alle meiden en dames. Marise mocht aantreden na een paar knwu-wedstrijden te hebben verreden. Helaas zijn er maar weinig meiden die deelnemen dus werden ze met de beloften dames samengevoegd. Door de enorme modder hadden we bedacht maar eens een fietswissel te doen en stonden we klaar in de verzorgingspost. Daar zagen we veel verzorgers van clubs de meiden (en de volgende dag de mannen) helpen, zodat ouders ergens langs de kant konden aanmoedigen. Marise deed erg haar best tussen alle meiden/dames, liet er meerderen achter zich en ’s avonds zagen we dat ze uiteindelijk 20e geworden was van haar categorie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag was de dag van de jongens en mannen, met ook Youp en Luuk als Avanti deelnemers. Het was natuurlijk alleen maar zwaarder geworden na zo’n eerste dag. Er werd hard gereden en ontstonden ook grote verschillen mede door een valpartij in het begin van de wedstrijd waar Youp vernuftig buiten het parcours om omheen kon komen. Elian had vervolgens de benen niet om terug te komen en voor Luuk was het z’n eerste wedstrijd weer na een paar weken van kwakkelen met z’n gezondheid. Ze hebben er wel voor gestreden en eindigden op plek 24 (Youp), 42 (Elian) en Luuk ergens in de 60 van de ruim 80 gestarte renners. Petje af!!