NK Veldrijden Jeugd Hoogeveen

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Net als vorig jaar met Milan Huizer in de vrachtwagen op vrijdag naar het NK parcours wat dit jaar in Hoogeveen gehouden werd op het parcours van de Peddelaars.

 

Lekker op tijd aangekomen in Hoogeveen en een mooi plekje voor de auto gevonden naast de kleedruimtes in de buurt van het parcours en nog even tijd om op het parcours te kijken.

 

Pfff dat zag er behoorlijk heftig uit op het eerste gezicht met de blubber en alle bijkomende hindernissen die de parcours bouwer had uitgedokterd, dat beloofde wat!!!

 

Vanaf 17.00 uur mocht er ingereden dus weer terug naar de vrachtwagen om rustig om te kleden en de fiets in orde maken.

 

Milan heeft een uurtje ingereden en had toen wel door dat het super zwaar zou worden op dit toch wel erg gave parcours voorzien van een passage door de grote feesttent, gladde schuine kanten, smalle schuine strook langs een sloot, drie dubbele trap, 3 balkjes, zandbak, een beklimming van de bult met een lastige knik in het midden en een haakse bocht boven (deze zat zo’n 300m  na de start dat beloofde opstoppingen), een carrousel en natuurlijk alle blubber!

 

Redelijk op tijd in bed en lekker uitslapen om rond een uur of negen weer naar het parcours te gaan om Demi Keijzer te zien rijden in categorie 1 die om 10.01 uur van start zou gaan.

 

Demi was behoorlijk weg bij de start en zat middenin het peleton en heeft de eerste ronde goed gereden, helaas voor Demi kwamen er een paar renners voor haar  ten val op het klimmetje waardoor ze zelf ook af moest stappen op het gladde klimmetje wat behoorlijk lastig was.

Toen ze weer verder wilde bleek dat haar ketting eraf was gevallen dus nog meer oponthoud uiteindelijk is ze teleurgesteld als 11de gefinished en je mag trots zijn op jezelf hoor Demi!

Na deze wedstrijd hebben we nog even op het parcours en in de vrachtwagen rond gehangen om rond 12.30 uur weer terug te gaan voor het inrijden van cat. 5/7 want na Demi was alleen Milan nog aanwezig voor Avanti en die was pas om 15.35 uur aan de beurt in cat.7.

Over het inrijden valt niet zoveel te zeggen want het parcours was nog even lastig als de dag ervoor.

 

Na de materiaal controle en het opstellen van de renners was het dan zover voor Milan en hij had er best zin in helaas stond hij natuurlijk bijna achteraan door het opstellen n.a.v. het klassement.

 

De start was aardig en heeft wat renners in kunnen halen maar op het eerste gladde klimmetje stond hij net als vele anderen te voet door de opstopping na de eerste 15 renners en hierna de schuine kant langs het slootje waar het weer stropte.

 

Hij heeft tijdens de race nog wel wat kunnen knokken met wat andere renners en op de diverse hindernissen ging het best aardig maar de loopstukken waren behoorlijk lastig tegenover de veelal langere jongens in deze categorie.

 

Aan het eind niet helemaal tevreden over de race want hij had er ietsjes meer van verwacht, hij is als 36ste over de meet gerold toch nog redelijk vond ik met niet al teveel trainingen en landelijke wedstrijden in de benen.

 

Volgend jaar het NK veldrijden jeugd naar Helmond en de ouderen zitten in Huijbergen.