Eerste wedstrijd Rijn en Bollenstreekcompetitie Jeugd

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Zondag 11 maart werd de eerste wedstrijd van de Rijn en Bollenstreekcompetitie van dit jaar gereden op ons parcours. Terwijl de senioren hun wedstrijd nog in de regen reden, werd het bij de jeugd gelukkig droog.

 

In categorie 1 & 2 stonden drie meiden aan de start. Sarah Habermehl (Avanti) reed haar allereerste wedstrijd. Ze reed haar vier ronden keurig uit en meldde na afloop dat ze zo’n wedstrijd “heel leuk” vond. Maxime Takken (Avanti) bleef haar voor en werd tweede. Beide Avanti-rensters moesten hun meerdere erkennen in Mara Vergeer (Bollenstreek) die eerste werd. Zij is dan ook de dame met de meeste (wedstrijd)ervaring en haalde vorig jaar al verschillende prijzen in KNWU-wedstrijden.

 

In categorie 3 & 4 reed Roxanne Takken (Avanti) al na één ronde brutaal weg. Thijmen de Jong (Avanti) en Deirdre Mens (Swift) zetten de achtervolging in, maar Roxanne ging stug door. Haar voorsprong werd nooit groter dan 10 seconden, maar ze hield het wel een krappe vier ronden vol. Met nog ruim twee ronden te gaan was er een kopgroepje van drie. Even waren we bang dat Roxanne met de lange solo haar kruit verschoten had en de andere twee moest laten gaan. Maar ze herpakte zich en wist aan de finish de sprint te winnen voor Thijmen, die tweede werd en Deirdre die met haar derde plek de laatste podiumplaats bezette.
Teun Hoogenboom werd vijfde, Olivier Westerveld zevende, Damian van der Burgh negende, Dean Smith twaalfde en Zhara Möllers veertiende.

 

De wedstrijd van categorie 5 & 6 was met 15 renners de sterkst bezette. Roos van den Berg, Ingmar van den Bosch en Friso de Wildt konden zich prima voor in het peloton handhaven. Hoewel er achterin wel wat renners afvielen bleef het peloton tot het eind bij elkaar en eindigde de wedstrijd in een “massa”sprint. Tim Verdel (Swift) wist als eerste zijn voorwiel over de streep te duwen, gevolgd door Rens Vergeer (Bollenstreek). Roos werd derde, waarmee de podiumplaatsen mooi verdeeld waren over alle drie de verenigingen.
Ingmar werd vierde, Friso vijfde en Robin Habermehl dertiende.

 

De renners van categorie 7 doen het rustiger aan dan die van categorie 5 & 6. Jasper Hogenboom blijft tot de laatste ronde mooi voorin mee rijden. In het sprintgeweld op het eind moet hij de andere zes van de eerste groep voor laten gaan en eindigt hij op de zevende plaats. Daarachter worden Aiden en Justin Smith respectievelijk negende en tiende. De wedstrijd werd gewonnen door Martijn Weeder (Swift) voor Igor Luynenburg (Bollenstreek en Jip van der Klaauw (Swift).

 

Voor foto’s klik hier

 

Alle uitslagen:

Categorie 1 & 2  
  1. Mara Vergeer RTV de Bollenstreek
2. Maxime Takken WV Avanti
3. Sarah Habermehl WV Avanti

 

Categorie 3 & 4
1. Roxanne Takken WV Avanti
2. Thijmen de Jong WV Avanti
3. Deirdre Mens LRTV Swift
4. Femke van Schie LRTV Swift
5. Teun Hoogenboom WV Avanti
6. Daniël Weeder LRTV Swift
  7. Olivier Westerveld WV Avanti
  8. Silvester Verhoef LRTV Swift
  9. Damian van der Burgh WV Avanti
10. Jesse Klein RTV de Bollenstreek
11. Femke Verhagen LRTV Swift
12. Dean Smith WV Avanti
13. Liedewij Harmens LRTV Swift
14. Zhara Möllers WV Avanti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorie 5 & 6
  1. Tim Verdel LRTV Swift
  2. Rens Vergeer RTV de Bollenstreek
  3. Roos van den Berg WV Avanti
  4. Ingmar van den Bosch WV Avanti
  5. Friso de Wildt WV Avanti
  6. Julia Kopecky LRTV Swift
  7. Sven van der Klaauw LRTV Swift
  8. Dave Langelaan RTV de Bollenstreek
  9. Tom van de Water LRTV Swift
10. Igor Ouwerkerk LRTV Swift
11. Tygo Verhoef LRTV Swift
12. Sebastiaan van Dijkman RTV de Bollenstreek
13. Robin Habermehl WV Avanti
14. Senna Lobato RTV de Bollenstreek
15. Mika van der Lans RTV de Bollenstreek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorie 7
  1. Martijn Weeder LRTV Swift
  2. Igor Luynenburg RTV de Bollenstreek
  3. Jip van der Klaauw LRTV Swift
  4. Thijs van Schie LRTV Swift
  5. Sem van der Putten RTV de Bollenstreek
  6. Bryan Zonneveld RTV de Bollenstreek
  7. Jasper Hogenboom WV Avanti
  8. Age Benedictus RTV de Bollenstreek
  9. Aiden Smith WV Avanti
10. Justin Smith WV Avanti