Selectie NK jeugdwielrennen Steenbergen 17 juni 2018

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Om deel te nemen aan het NK jeugdwielrennen – dit jaar op zondag 17 juni in Steenbergen – moeten jeugdrenners zich weer in het district kwalificeren. Renners/rensters kunnen zich plaatsen op basis van een puntentelling over de wedstrijden in ons district, waarbij per renner/renster de beste drie uitslagen tellen.

 

De wedstrijden die meetellen voor renners die lid zijn van een Zuid-Hollandse vereniging zijn:

 

7 april Spijkenisse
15 april Alphen aan den Rijn
21 april Leiden (telt alleen mee voor jongens)
22 april Dordrecht (telt alleen mee voor meisjes)
27 april Arkel
6 mei Honselersdijk
12 mei Gouda
19 mei Rotterdam
27 mei Lansingerland Bergschenhoek

Je hoeft dus niet aan alle wedstrijden deel te nemen: de drie beste uitslagen gelden. Jongens en meisjes worden apart geklasseerd. Renners van buiten het district tellen voor de klassering in een wedstrijd niet mee. Een eerste plek betekent 1 punt. Een tweede plek 2 punten enz. Hoe minder punten over de drie beste uitslagen, hoe hoger je staat in het eindklassement. Bij een gelijk aantal punten wordt gekeken naar de vierde beste uitslag, daarna eventueel naar de vijfde etc. Als er na de toewijzing aan renners met minimaal drie wedstrijddeelnames nog plekken over blijven, worden die toegekend aan renners met twee deelnames en daarna met één deelname. Tussenstanden en het eindklassement worden vermeld op de site van KNWU-district Zuid-Holland. Het aantal startplekken voor Zuid-Holland is nu nog niet bekend. Ook dat zal via de site van KNWU-district Zuid-Holland worden vermeld.

 

De website van het NK jeugdwielrennen 2018 kan je hier vinden.

 

De jeugdcommissie van WV Avanti wilt iedereen heel erg veel succes en plezier wensen bij deze wedstrijden en hoopt op een groot deelnemersaantal op het NK Jeugd vanuit WV Avanti.