Afsluiting Rijn en Bollenstreekcompetitie (jeugd)

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Op zondag 25 maart werd de derde en laatste wedstrijd van de Rijn en Bollenstreekcompetitie gereden op het parcours van LRTV Swift in Leiden. Na de nattigheid bij de eerste wedstrijd op ons parcours en de kou vorige week bij RTV de Bollenstreek was het vandaag, zowel voor de renners als voor het publiek voor zover ze een beetje in de luwte stonden lekker koersweer.

 

Categorie 1 & 2

Maxime Takken stond er goed voor na twee wedstrijden, de eerste plaats kon haar niet meer worden afgenomen als ze de wedstrijd uit zou rijden. En dat deed ze, ze kwam na vier keer “de bult” genomen te hebben als derde over de finish, waarmee ze een paashaas verdiende voor de daguitslag en voor het klassement op het hoogste podium mocht gaan staan om de prijs voor de winnaar in ontvangst te nemen.

 

Categorie 3 & 4

Na twee wedstrijden gingen Roxanne Takken en Thijmen de Jong (beiden Avanti) gelijk aan kop met elk 48 punten. Zij zouden waarschijnlijk samen strijden om het hoogste podium. Daarachter waren er nog wat meer renners in de race, waaronder “onze” Teun en Olivier, voor de derde plaats.
Roxanne liet weer zien dat ze erg sterk was en kwam vaak op kop door van in het begin nog een flinke kopgroep, waar steeds meer renners af moesten haken.
Uiteindelijk moest ook Thijmen – door een lekke band – de koplopers laten gaan. In de laatste ronde wist Deirdre Mens (LRTV Swift) op de bult haar medevluchters achter te laten en met ruime voorsprong naar de streep te rijden. Haar commentaar na afloop: “ik had al snel door dat ik bergop de beste was en nam me voor in de laatste ronde op de klim weg te rijden, en dat lukte”.
Roxanne finishte als tweede, genoeg om de koppositie in het klassement in te nemen. De derde plaats was voor Daniël Weeder (LRTV Swift), die daarmee ook derde in het eindklassement werd. Thijmen werd vierde, waarmee hij de tweede plaats in het klassement veilig stelde.
Ook daarachter werd door de Avanti-renners een mooie wedstrijd gereden. Teun was de meest regelmatige deelnemer, hij werd drie keer vijfde. Bij Damian ging het met een een 9e, 8e en 6e plaats elke wedstrijd iets beter.
Olivier ging bij de start van de wedstrijd meteen hard op kop rijden. Helaas hield hij dat niet zo heel lang vol, maar hij heeft het wel geprobeerd. Ook Dean en Zhara misten als kersverse categorie-3-renners nog even de aansluiting in deze categorie 3 & 4, maar ze zijn wel weer mooi een wedstrijdervaring rijker.

 

 

 

 

 

Categorie 5 & 6

In categorie 5 & 6 deden we om de hoofdprijzen niet meer mee. Tim Verdel (LRTV Swift) en Rens Vergeer (RTV de Bollenstreek) zouden samen strijden om de eerste plek.
Daarachter hadden nog drie Avanti-renners kans op de laatste podiumplek: Ingmar van den Bosch en Roos van den Berg hadden elk 41 punten en ook Friso de Wildt die na twee wedstrijden 38 punten had zou met een hele goede uitslag nog kunnen klimmen in het klassement.
Het peloton bleef op een enkele achterblijver na tot het einde van de wedstrijd bij elkaar. We zagen Roos, Ingmar, Friso, Duco en Imke mooi in de groep mee rijden.
Voor Niels Poot (zijn eerste wedstrijdje weer), ging het nog net te hard, maar hij kon zich in een groepje achterblijvers goed handhaven. Ook Robin Habermehl kon het tempo van het peloton nog niet volgen maar hij reed volgens eigen zeggen al weer harder dan vorige week.
Tegen het sprintgeweld van Tim Verdel (eerste) en Rens Vergeer (tweede) waren onze renners niet opgewassen, maar vlak daarachter werd Ingmar mooi derde net voor Roos. De derde plaats in het eindklassement was hiermee voor Ingmar. Ook Friso, Imke en Duco finishten netjes in het peloton.

 

Categorie 7

In categorie 7 deden de Avanti-renners niet mee om het klassement. Jasper Hogenboom en Milan Huizer hadden ieder tot nu toe maar één wedstrijd gereden.
Er werd een stevig tempo gereden in deze wedstrijd. En dat was voor een groot deel te danken aan Milan. We zagen hem veel op kop rijden.
Jasper kon aanvankelijk goed volgen, maar toen halfweg de snelheid even omhoog ging was hij één van de renners die een kopgroepje van vier moest laten gaan. Uiteindelijk moest Milan zijn meerdere erkennen in Luka Frederikze (RTV de Bollenstreek) en Martijn Weeder (LRTV Swift). Hij werd – met nog maar weinig trainingskilometers in de benen – derde in de daguitslag. Jasper werd in een tweede groepje zevende.

 

Een filmpje van de wedstrijd van categorie 7:

Alle klassementen op een rijtje: