KNWU wedstrijd 15 april 2018 in Alphen aan den Rijn

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren die dit sportieve evenement mogelijk gemaakt hebben! En uiteraard alle taartenbakkers hartelijk dank!

 

Categorie 1
9 renners aan de start.

 

Na een flitsende start reed er direct een groepje van 4 renners en rensters weg met daarin onze Avanti thuisrijdster Demi Keijzer. Bij doorkomst was dit kopgroepje uitgedund tot 3 renners. Er werd flink doorgereden met een behoorlijke tegenwind aan de overkant van het parcours. Doordat de jeugdigen zo goed samenwerkten, konden zij hun voorsprong behouden en werd de NL kampioene Nicole van Sighem knap eerste in de sprint. Onze Avantiaan Demi werd knap 3e en won daarmee een mooie beker met tot haar verbazing een foto met o.a. zichzelf erop! De andere Avantiaan Maxime Takken reed knap naar een 7e plek en bleef strijden tot op de meet. Ze reed in de slotfase van de wedstrijd nog een renster van Westland voorbij! Knap gedaan!

 

Categorie 2
15 renners aan de start

 

Ook in deze categorie was het van start af aan meteen volle bak! Het hele peloton lag al gauw uit elkaar! Drie renners waren ontsnapt en reden uiteindelijk ook naar de meet dankzij de goede samenwerking. Daarachter waren het renners alleen die ook knap de wedstrijd uitreden. De renner van Westland Wil Vooruit Amy Grosz won de wedstrijd na een mooie solo van een aantal ronden.

 

Categorie 3
22 renners aan de start

 

Het begon al hard, na de eerste ronde lagen de meeste al van het peloton af. Er ontstonden groepjes die supergoed samenwerkte, ook onze clubrenner Zahra zat in het achtervolgende groepje. Er werd hard gereden in de groepjes. In het peloton werd er vaak geprobeerd weg te rijden. Na een aantal rondes lukte dat door Zara Ansems; ze had een groot gat t pakken ten opzichte van de andere renners. Helaas werd ze weer teruggepakt. Het werd dus een massasprint. Zara had nog genoeg kracht over en won de sprint. Er is zo hard gereden dat 2 renners uit het peloton op de grond moesten gaan liggen om uit te rusten.

 

Categorie 4
26 renners aan de start

 

Aan het vertrek van deze grote groep stonden de twee aan elkaar gewaagden Avantianen Thijmen de Jong en Roxanne Takken! Na een flitsende start ontstond er een grote groep maar daarin ook onze clubgenoten. Veel kopwerk werd er gedaan door de twee maar een uitlooppoging zat er helaas niet in. In de eindsprint werd Thijmen 9e en Roxanne uiteindelijk 10e. De puntjes voor het NK zijn weer binnen!

 

Categorie 5
35 renners aan de start.

 

In deze categorie werd Avanti vertegenwoordigd door Duco van der Zwart en Julia Groeneveld. Duco stond 200% gemotiveerd op de 1e startrij! Julia maakt mooi progressie door weer een ronde langer bij het peloton te blijven. Duco heeft een goede race gereden, steeds mooi aan de voorkant van het peloton. De koers eindigde in een massasprint waar Duco de 13de plek heeft opgeëist. Julia reed weg van haar groepje en vormde samen een andere renner de tweede groep achter het peloton.

 

Categorie 6
39 renners aan de start

 

Een grote groep Avantianen aan de start! Ingmar, Stijn en Roos waren direct goed weg. Er werden een flink aantal aanvallen gedaan, maar niemand kwam weg. We zagen KNWU-debutant Friso mooi meerijden in het peloton. Ook Imke bleef deze keer in het peloton en zelfs steeds meer naar voren. Helaas voor Roos moest zij na een aantal goede rondes voorin het peloton de wedstrijd staken. Ingmar eindigde als eerste Avantiaan na een aanvallende race op de 14e plek.

 

Categorie 7
30 renners aan de start

 

Helaas geen Jasper aan de start. Hij brak zijn sleutelbeen na een onfortuinlijke val tijdens de tijdrit afgelopen dinsdag. Milan kwam als enige voor Avanti uit deze koers. Een groepje van drie jongens ontsnapte aan het begin van de koers en bleven weg. Milan reed goed mee in het peloton waarbij het direct op de kant werd gezet. Hij vertegenwoordigde Avanti regelmatig aan de kop van het peloton. Hij finishte als 4e van het peloton.

 

Nieuwelingen en junioren meisjes
28 rensters aan de start

 

Maar liefst 6 Avanti-meiden aan de start! Er werd goed gestreden voor het drie-ronde-klassement door Donja en Marise. We zagen een ontsnapping van Gaby Gieskens en Roos Markus. Zij werden niet meer teruggehaald door het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Roos Markus. De Avanti-meiden finishten allemaal netjes in het peloton met Marise als beste Avanti meisje op de 4e plek. Nina Maathuis won de sprint van het peloton als categorie 6 meisje!