Trainingsweekend Winterberg

In Algemeen, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Van vrijdag 27 april tot en met zondag 29 april 2018 gingen de nieuwelingen (jongens en meisjes) en de junioren vrouwen op trainingsweekend naar Winterberg.

 

Op vrijdag was het vertrek om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats bij WV Avanti met 13 renners/begeleiders.

 

Met veel zin en goede weersvoorspellingen vertrokken we op Koningsdag naar Winterberg. Na een prima rit kwamen we rond 13.00 uur aan waarbij we op de pistes nog een paar veldjes sneeuw zagen. Inchecken in luxe 2 persoons-kamers en snel verkleden voor een eerste trainingsrit.

 

Dag 1

Start eerste training, 14.00 u. Er was voor de hele groep een rondje van zo’n 60 km uitgezet om in te komen. Bergje op bergje af….met 11 gele Avanti renners (4 nwl jongens, 4 nwl/jun meiden, 3 begeleiders, Marcel, Rob en Perry) en een volgauto (met Caroline en Lorenzo) zag het er strak uit. Het was mooi weer, een beetje fris, maar wel genieten! Vooral het eerste lange fietspad boven en langs de weg was prachtig! In een dorp verderop was het voor de auto lastig te volgen zeker als de route voor de renners over smalle en soms best steile paadjes ging…

 

Elian en Youp reden heel hard de berg op. Daarachter volgden de anderen die niet voor elkaar onder wilden doen. Vooral op de laatste klim, de Kahler Asten, moest alles gegeven worden om boven te komen. Luuc, Thijs, Marise, Donja en Lauraine deden dat aan het eind van de middag nog erg knap! Maar ja, hoe zouden de benen een dag later zijn?

 

Bij terugkomst werd natuurlijk van het zwembad gebruik gemaakt en zaten we daarna aan het uitgebreide dinerbuffet waardoor er lekker en veel gegeten kon worden.

 

Het avondprogramma was voorbereid en werd verzorgd door de meiden die een leuk spel deden, geheten Fear-pong. Het spel had lastige dilemma’s zoals, wat zou je liever willen: “je overal met de fiets moeten verplaatsen of nooit meer een fiets aanraken?”, maar ook soms hele persoonlijke vragen.

Daarna werd er nog gekaart en gepoold en na half elf werd het “stil” in het hotel….

 

Dag 2

De volgende morgen was iedereen om 8.00 uur weer present en zat vrolijk aan de ontbijttafel. Er werd flink gebunkerd ter voorbereiding van een lange trainingsdag. De renners stonden mooi op tijd klaar voor een trainingsrit die naar verwachting zo’n 4 uur zou duren. De temperatuur bleef overdag hangen op max 14 graden en was een beetje afhankelijk van de hoogte waar we waren en of we in de zon stonden of reden. Beenstukken en jacks waren dus hard nodig! Echter bij het klimmen was dat vaak net te warm, maar had je dat bij het dalen (met snelheden van soms boven de 80 km/u) wel weer nodig. Lorenzo en Caroline reden in de volgauto en zorgden onderweg voor een welverdiende lunch voor een mooi huis waar we de bankjes en stoelen mochten gebruiken.

Na de lunch weer verder. Het gepuf onderweg werd steeds luider en het klimtempo steeds lager. Bij elke klim waren Elian en Youp snel uit het zicht, maar bovenaan keerden ze vaak weer om de rest die nog aan de klim bezig was weer op te vegen en gezamenlijk boven te komen. Na de rit van ruim 106 km en 4:15 uur kwamen we best voldaan weer terug en was het bij het hotel lekker in de zon uit de wind. Ook verdwenen de meesten met drinken en chips en een gróte plons in het zwembad en werd de sauna goed gebruikt.

 

Ook op deze zaterdag stond het eten weer om 18:00 uur klaar en ook op deze dag werd weer enorm gebunkerd natuurlijk. Voor velen was het pas genoeg na 3-4 x heen en weer om het bord te vullen met bergen spaghetti gecombineerd met gebakken aardappel, kippenkluif, kipnuggets en/of varkenshaas. Groente is duidelijk wat minder favoriet bij de jongens, maar de toetjes met fruit, ijs en slagroom gingen er wel goed in.

 

Na het eten was het om 20 uur tijd voor het avondprogramma georganiseerd door de boys! Een Kahoot (quiz) op tv in de kamer van Elian en Youp.  Het was aardig proppen maar reuze gezellig.

 

Er kwamen allerlei vragen voorbij, met in het begin veel wielrenvragen, zoals: “hoe heet dit ding?”

 

  1. derrailleur
  2. derallieur
  3. derailleur
  4. derailieur

Het was een Kahoot, dus ging het ook op tijd, maar moest je ook weer niet te snel klikken…

 

Dag 3

Ook vandaag weer keurig om 8:00 uur aan het ontbijt om te bunkeren. Die ochtend moesten de kamers al leeg gemaakt worden, dus er was wat werk aan de winkel voordat we op de fiets konden stappen. Met een strak blauwe lucht begon de dag weer goed en na een warming-up van een kilometer of 30.

 

Onderweg nog even een paar stukken onverhard gedaan, maar dat was geen succes. Na een snelle wielwissel van Lorenzo kwamen we aan bij de start van de inmiddels al beroemde Avanti klimtijdrit van 5,5 km (zelfs een Strava Segment hebben we ervoor aangemaakt, dus als je in de buurt bent…. “Avanti TT”).

 

Er werd, ondanks de vermoeide, zware en pijnlijke benen, nog een keer alles uit de kast gehaald en door de renners werden scherpe tijden neergezet. Alhoewel… Thijs dacht onderweg “o, het gaat regenen, ik moet even stoppen om een jack aan te doen”…

 

Daarna reden we nog een pittige lus en kwamen we na bijna 60 km weer terug bij het hotel. Het zwembad was een welkome afsluiting van het weekend. Caroline stapte uit de auto om nog even op de fiets ons mooie fietspad van vrijdag zelf nog te kunnen bewonderen. Deze bleek zo mooi te zijn dat ze de tijd vergat waardoor we haar onderweg naar huis maar hebben moeten oppikken.

 

Met een hoop pr’s, bekers, een KOM, QOM’s (voor de Strava-kenners “als het niet op Strava staat, heb je het niet gedaan”) plaatsten de renners hun fietsen weer even in de berging. Na lekker zwemmen e.d., douchen, fietsen opladen en bagage inpakken waren we meer dan op tijd op weg naar huis. Natuurlijk konden we de renners niet zonder eten afgeven aan de ouders en hebben we met elkaar onderweg nog gezellig wat gegeten (rara waar was dat).

Kortom het was een fantastisch weekend waarin goed getraind is en waarbij het supergezellig was! Helaas hebben de overige Avanti-renners dit weekend om wisselende redenen aan zich voorbij laten gaan en hebben ze wat gemist! Hopelijk is volgend jaar iedereen weer erbij!!

 

Uitslag klimtijdrit (gem 4%)

3,2 km         finish
Lauraine     13:38           21:21
Donja          11:39           18:20
Marise        10:33           16:47
Lorraine     12:56           19:50
Youp            10:16           16:16
Luuc             12:05           18:45
Elian             08:22           13:26
Thijs             11:47           18:17

 

 

Meer foto’s hier.