24 uurs race Zandvoort (16 – 17 juni 2018)

In Algemeen, Amateurs/Sportklasseby wvavanti

Frank de Jong, Nick van Diest en Werner Jansen hebben afgelopen weekend met enkele vaste deelnemers aan onze clubcompetities, als team AWV, deelgenomen aan de 24-uurs race op Zandvoort. In de ochtend verzamelden alle 86 teams zich op het racecircuit van Zandvoort en werden de pitboxen voor de verandering eens ingeruimd met racefietsen, kook- en slaapvoorzieningen en veel eten.

 

Na de briefing werd het parcours rond 12:30 open gesteld voor een gezamenlijke eerste (verkennings-) ronde waarna Nick als eerste renner zich à la Le Mans-style opstelde aan de start.

 

Om precies 13:00 werd het startschot gegeven en renden de renners naar de overkant van het parcours om op de fiets te springen.

 

Met de Ronde van Zoeterwoude daags er na, zou Nick daarom maar de eerste twee uur voor zijn rekening nemen en daarna gewisseld worden. Door de zware omstandigheden (wind) rondom het parcours werd deze wissel na ruim een uur al gepland. Hiermee werd het rijschema van het team in z’n geheel een uur vervroegd en was het daardoor uiteindelijk al om 16:00 de beurt aan Frank.

 

In de wisselzone aan het einde van de pitstraat, wordt de teamtransponder (verpakt in een bidon) door de rijders aan elkaar overgedragen en is het zaak om je direct weer aan te sluiten bij de groep waar je teamgenoot in reed. Gedurende de wissel van Frank was de groep gaan versnellen en kon hij helaas de aansluiting niet maken. Hoewel in de achtervolging enkele kortstondige samenwerkingen werden gevonden bleef het bij een sterke solo van een uur. In de daarop volgende twee beurten van Frank konden wel een sterke samenwerking gevonden worden (met renners van o.a. WTC Woerden en TC Zevenhuizen) waarbij vooral de nachtbeurt (om 3:00 !!) de snelste ronden werden genoteerd. Werner zijn derde en tevens laatste beurt was uiteindelijk zijn sterkste. In een goed samenwerkende groep reed hij meer dan een uur een mooi gemiddelde en creëerde hij (met tevens de snelste AWV ronde) richting de laatste wissels een mooi gat waarin o.a. Frank nog twee slotrondes volle bak tijd kon nemen op de nummer 6.

 

In totaal heeft het team AWV 200 rondes volbracht (860 km) in 24 uur en is daarmee 5e geworden in de tourklasse en 18e overall.

 

Een geweldige ervaring die wellicht meer Avanti leden aanspreekt waarbij tevens als team van 4 in de sportklasse kan worden uitgekomen.