Clubkampioenschappen voor de jeugd

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Afgelopen dinsdag werd er tijdens de training door onze jeugdleden gestreden om de titel “clubkampioen 2018”.
Er werd gestart in drie categorieën, categorie 1 & 2, waar ook de “categorie 0-leden”, waarvan de jongste nog net 6 jaar was, mee deden, categorie 3 & 4 en de oudste jeugd, categorie 5, 6 & 7.

 

Niet alleen waren de leeftijdsverschillen groot binnen de drie wedstrijden, ook de ervaring verschilde nogal. Van renners die al regelmatig om de prijzen mee deden in landelijke KNWU-wedstrijden tot renners die vanavond voor het eerst een rugnummer opspeldden.
Het was leuk om te zien dat ondanks toetsweken en andere drukke bezigheden zo aan het eind van het schooljaar toch weer zoveel jeugdrenners aan de start stonden.

 

Categorie 1 & 2

Om ca 18.45 uur startte de wedstrijd van categorie 1 & 2. Het was voor de kenners geen verrassing dat Demi Keijzer meteen het voortouw nam en iedereen al snel achter zich liet. Daarachter reed Maxime Takken vanaf het begin op de tweede plek, en dat zou tot de finish zo blijven. Evan den Butter eiste al na de eerste ronde de derde plek voor zich op om die niet meer af te staan.

Terwijl de eerste drie er op afstand van elkaar een individuele tijdrit over zes ronden van maakten werd daarachter wel echt gestreden om de plekken vier, vijf, zes en zeven.
Daan Baak, Sarah Habermehl, Stijn de Jong en Quinty Keijzer maakten er een spannende wedstrijd van.
Na zes ronden was het uiteindelijk Daan, de jongste deelnemer in deze wedstrijd, die de vierde werd, net voor Sarah die als vijfde over de finish kwam.
Stijn werd moegestreden zesde, op krap 5 seconden gevolgd door Quinty die zevende werd. Sanne Keijzer had de anderen al eerder in de wedstrijd moeten laten gaan. Zij finishte op de achtste plek.

 

Uitslag:

Pos Naam Cat
  1. Demi Keijzer 1
  2. Maxime Takken 2
  3. Evan den Butter 2
  4. Daan Baak 0
  5. Sarah Habermehl 2
  6. Stijn de Jong 1
  7. Quinty Keijzer 0
  8. Sanne Keijzer 0

Categorie 3 & 4

 

In categorie 3 & 4 hadden we met 16 renners de grootste groep aan de start. Ook hier waren we niet echt verrast dat categorie-4-renster Roxanne Takken meteen bij de start al demarreerde. Zij kreeg Thijmen de Jong met zich mee. Na één ronde kwamen zij al met een flinke voorsprong door.

Helaas liep bij Teun Hoogenboom, die in de achtervolging wilde, al in de eerste ronde zijn ketting er af. Met een “ronde vergoeding” mocht hij weer aansluiten bij het peloton, waar op dat moment de gang even uit was.
Teun ging meteen op de pedalen staan en wist binnen één ronde het gaatje van zo’n 15 seconden naar de koplopers te overbruggen. Na één ronde hadden we dus een kopgroep van drie, met daarachter een peloton. Dylan Pieterse, Dean Smith en David Vis moesten de groep laten gaan en reden de laatste ronden op achterstand uit.
In de achtste (van de negen) ronde kwam Teun helaas ten val, waardoor hij na zo sterk gereden te hebben de wedstrijd moest staken.

Thijmen en Roxanne sprintten om de winst. Het was uiteindelijk Thijmen die zijn voorwiel als eerste over de streep wist te duwen, waarmee hij de “clubkampioen categorie 3 & 4” van 2018 werd. Roxanne werd tweede.
Daarachter moest het peloton van nog 10 renners sprinten om de derde plaats. Damian van der Burgh won deze sprint en mocht dus na afloop op het derde treetje van het podium gaan staan.
Hij werd op korte afstand gevolgd door Olivier Westerveld, Koen Bocxe, Zhara Möllers, Wieke Eikelenboom, Esther Mensen, Loe Matze, Jente Onderwater, Jorden Bijvank en Jada den Butter, die allemaal tot het eind bij het peloton hadden kunnen blijven.

 

Uitslag:

Pos Naam Cat
  1. Thijmen de Jong 4
  2. Roxanne Takken 4
  3. Damian van den Burgh 4
  4. Olivier Westerveld 3
  5. Koen Bocxe 4
  6. Zhara Möllers 3
  7. Wieke Eikelenboom 3
  8. Esther Mensen 4
  9. Loe Matze 3
10. Jente Onderwater 4
11. Jorden Bijvank 3
12. Jada den Butter 3
13. Dylan Pieterse 4
14. Dean Smith 3
15. David Vis 3
dnf Teun Hoogenboom 4

Categorie 5, 6 & 7

 

Ook in de wedstrijd van de oudste jeugd, categorie 5, 6 en 7, hadden we meteen een koploper. Milan Huizer legde de eerste ronde af met een snelheid van ruim 42 km/u, waarmee hij geen twijfel liet bestaan over zijn bedoelingen. Hij wilde “solo” clubkampioen worden.

Stein Bocxe en Friso de Wildt zetten echter in de tweede ronde samen de achtervolging in. Zij knabbelden een paar seconden van de voorsprong af, maar toen bij Friso in de vierde ronde zijn ketting er af liep gaf Stein ook op en liet zich terug zakken in de groep.
Ronden lang kwam Friso op achterstand van het peloton door. Na een flinke krachtsinspanning kon hij na acht ronden wedstrijd weer aansluiten.
Intussen was de voorsprong van Milan, met nog zes ronden te gaan, opgelopen naar ruim 50 seconden.
Het peloton legde zich neer bij de overmacht van Milan en maakte zich op voor de sprint om de tweede plaats. Het was Friso de Wildt, die na de krachtsinspanning in de eerste helft van de wedstrijd, toch – ruim anderhalve minuut nadat Milan gefinisht was – deze sprint wist te winnen.

De derde plaats was voor Roos van den Berg, net voor Ingmar van den Bosch en Stein Bocxe. Imke van der Zwart werd zesde, Duco van der Zwart zevende en Ruben van Velzen, die knap tot het einde de aansluiting bij al die KNWU-renners had weten te houden, werd achtste. Julia Groeneveld en Tygo Zeilstra finishten op enige achterstand respectievelijk als negende en tiende.

 

Uitslag:

Pos Naam Cat
  1. Milan Huizer 7
  2. Friso de Wildt 6
  3. Roos van den Berg 6
  4. Ingmar van den Bosch 6
  5. Stein Bocxe 6
  6. Imke van der Zwart 6
  7. Duco van der Zwart 5
  8. Ruben van Velzen 7
  9. Julia Groeneveld 5
10. Tygo Zeilstra 5

Meer wedstrijden rijden?

 

Reed je tijdens dit clubkampioenschap (één van) je eerste wedstrijd(en) en zou je het nog wel een willen doen?
Op zondag 8 september wordt er op ons parcours een MiniWegWedstrijd georganiseerd, speciaal bedoeld voor renners met nog niet zo veel wedstrijdervaring.

 

De wedstrijd van categorie 1 start om 12.00 uur.
Alle informatie staat op: www.miniwegwedstrijden.nl of kun je navragen bij de trainers, iemand van de jeugdcommissie of (ouders van) renners met al wat meer wedstrijdervaring.