MWW op ons eigen parcours

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Afgelopen zondag werd de derde MWW-wedstrijd van dit seizoen op ons eigen parcours gereden.
Van de “vaste MWW-rijders” van vorig jaar heeft een aantal dit jaar een KNWU-licentie aangeschaft. Zij hebben inmiddels een aantal KNWU-wedstrijden gereden, waarin zij zich prima kunnen handhaven en zullen dus niet meer in de MiniWegWedstrijden starten.
Gelukkig hebben we wel weer een aantal nieuwkomers, die dit seizoen voor het eerst een rugnummer opspelden.

 

In categorie 1 startten naast de al ervaren Maxime Takken ook Avanti-renners Stijn de Jong, Daan Baak en Quinty Keijzer.
Maxime kon meteen aansluiten in het kopgroepje van vier. Daarachter beet Stijn zich vast in een tweede groepje. Daan en Quinty volgden op enige achterstand.
In de laatste ronde viel het kopgroepje van vier uit elkaar en reed Maxime moegestreden naar een mooie derde (podium)plaats. Daarachter wist Stijn met een hele kleine voorsprong de vijfde – en dus ook nog net een medaille – plaats te halen.
Daan en Quinty, allebei nog maar net of bijna 7, werden negende en elfde. Zij mogen dus volgend jaar nog een keer bij categorie 1 starten.

In categorie 2 reden nieuwkomer Evan den Butter en Sarah Habermehl, die intussen ook al wat meer wedstrijdervaring heeft.
Evan moest de koplopers al in de eerste ronde laten gaan en merkte al snel dat het moeilijk was om in je eentje het tempo van de groep te rijden. Hij zag het gat voor zich steeds iets groter worden en finishte uiteindelijk als 10e. Sarah werd 14e.

Jada den Butter reed vandaag haar eerste “echte” wedstrijd in categorie 3. Daarnaast stond van WV Avanti ook Olivier Westerveld aan de start. Hij heeft – ook in de voorgaande jaren – al verschillende top-vijf-plaatsen achter zijn naam staan. Ook in deze wedstrijd zagen we hem steeds van voren doorkomen. Na acht ronden wedstrijd werd hij vandaag vierde.
Achter het peloton reed Jada in een groepje van drie haar wedstrijd uit. Zij eindigde als zestiende.

In de wedstrijd van categorie 4 bleef de groep op een enkele achterblijver na steeds bij elkaar. Routinier Damian van der Burgh en Koen Bocxe, die nog wat minder wedstrijdervaring heeft, konden zich beiden prima handhaven in het peloton.
Helaas was er in de laatste ronde een valpartijtje, waarvan drie renners het slachtoffer werden. Daardoor viel de groep een beetje uit elkaar. De in de sprint altijd rappe Damian wist nog net vijfde te worden. Koen eindigde als achtste en kon daar ook heel tevreden mee zijn.

Ook in categorie 5 was er naast Robin Habermehl en Tygo Zeilstra een “Avanti-debutant”. Thomas den Butter reed zijn eerste wedstrijd met renners van andere verenigingen.
Al in de tweede ronde had zich een kopgroep van vijf gevormd met verrassend Thomas daarbij.
Jammergenoeg moest hij vier ronden later de andere vier laten gaan. In zijn eentje deed hij nog wel zijn uiterste best om zo dicht mogelijk bij de koplopers te blijven.
Daarachter reed Tygo in een groepje van drie. Samen probeerden zij Thomas bij te halen. Marijn Verbrugh (RWC Ahoy) maakte als eerste de oversteek. Bij het luiden van de bel voor de laatste ronde had ook Tygo de aansluiting gevonden, zodat er een groepje van drie achter de kopgroep van vier reed voor de vijfde plek.
In de laatste ronde had Tygo nog het meeste over. Hij eiste de laatste medaille voor zich op, net voor Thomas, die in zijn eerste wedstrijd zesde werd. Robin eindigde als negende.

De wedstrijden van categorie 6 en categorie 7/nieuwelingen werden tegelijkertijd gereden.
In categorie 6 zagen we de inmiddels aardig ervaren Danique Kuiper veel van voren doorkomen in een groep met verder alleen maar jongens.
Aan het eind moest ze al die jongens voor laten gaan. Maar ze reed een sterke wedstrijd.

 

Ruben van Velzen was de renner die in categorie 7 het Avanti-geel verdedigde. Hij reed veel achteraan de groep, maar slaagde er wel in tot het eind van de wedstrijd de aansluiting bij het peloton te houden. Na 18 ronden finishte hij als negende.

 

Al met al hadden we een mooie wielerdag met eerste wedstrijd-ervaringen voor een aantal Avanti-jeugdrenners en een paar podiumplaatsen.
Bij verschillende verenigingen wordt het al lastig genoeg vrijwilligers voor de organisatie van deze laagdrempelige wedstrijden te vinden. Gelukkig is dat bij ons weer wel gelukt.

Alle ouders/vrijwilligers weer heel erg bedankt voor jullie inzet!