Tour de Junior 2018 – Jos Blok in het geel!!

In Algemeen, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Tour de Junior 2018

 

Helaas is het alweer voorbij; een van de leukste wielerweken namelijk Tour de Junior in Achterveld. Van Avanti deden er 7 renners mee; Thijs, Sietse, Youp, Elian, Jos, Imke, en Duco. Roos kon helaas niet meerijden vanwege een blessure maar gelukkig was zij er wel de hele week bij.

Met elkaar op de camping was het erg gezellig. Het was erg warm weer, daarom zijn we ook nog naar het zwembad in de buurt geweest.

De wedstrijden waren wel spannend. Jos haalde direct op de 1e dag de gele en groene trui. Hij zat mee in een kopgroep van 6. De overige Avantianen hebben het peloton afgeremd. Hierdoor bleef de groep van Jos weg. De rest van de dagen reed Jos heel sterk waardoor hij op zaterdag opnieuw de gele trui veroverde en zo Tour de Junior op zijn naam schreef. Hij staat nu in de lijst met grote namen zoals Erik Dekker en Dylan van Baarle die eveneens deze Tour wisten te winnen.

 

Op dinsdag avond helaas een flinke valpartij met met onder andere Elian die tijdens de eindsprint voor een podiumplek reed. Iedereen was geschrokken. Gelukkig gaat het weer wat beter maar Elian kon niet meer verder koersen. Hij pakte de rol van coach voor Jos echter zeer goed op langs het parcours en in de tactiekbespreking. Daarnaast stond Elian uiteindelijk met zijn ploeg op het podium vanwege de 2e plek in het ploegenklassement. En kreeg hij de pechprijs uitgereikt; een mooi horloge.

Imke reed heel constant en ook de tijdritten gingen haar goed af. Hierdoor werd zij 3e meisje in het eindklassement. (roze trui klassement) Duco (cat 5) reed goed mee in in het peloton van cat 5-6. De tijdritten kostte hem meer moeite maar hij eindigde op een nette 5e plek van cat 5 en tevens 3e in het ploegenklassement.

Sietse heeft gezorgd voor verrassingen tijdens de wedstrijden. Hij was regelmatig mee in ontsnappingen of alleen op avontuur. Ook heeft hij hard meegewerkt om Jos terug in de gele trui te krijgen.

Thijs heeft een super tijd neergezet op de tijdrit georganiseerd op de donderdag. Lange tijd stond hij met een resultaat van 1.14 aan kop. En ook tijdens wedstrijd vrijdag avond heeft hij een goede koers en eindsprint gereden.

 

Youp heeft een heel constant prima niveau laten zien. Ook Youp heeft de hele week veel teamwork verricht voor Jos, zo ook tijdens de enorme regenbuien op zaterdag waarin hij heel sterk reed en als een van de weinigen de koers uitreed. De tijdritten kostte hem wat tijdverlies maar met een 11e plaats in het eindklassement een prima resultaat.

 

We hebben genoten van de wedstrijden en al het teamwork! Bewondering ook voor alle vrijwilligers die een. Dergelijk evenement al jaren mogelijk maken. De sfeer deze week is altijd heel gezellig. Voor een aantal is dit het laatste jaar Tour de Junior. Voor de rest: op naar volgend jaar!