Avanti voor de 11e keer bij het NCK

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Het is al weer 11 jaar geleden dat Avanti zich voor het eerst na een lange afwezigheid  weer liet zien bij het Nederlands Clubkampioenschap wielrennen. Dat is een wedstrijd voor alle Nederlands wielrenclubs in de vorm van een ploegentijdrit.

11 jaar  geleden stonden we  daar  nog met een beginnende nieuwelingen/junioren ploeg aangevuld met een dame die eindigde rond de 60e plek, nu staan we daar Avanti-breed met ZES teams, tevens het maximale aantal.

 

De nog jonge junioren/nieuwelingen ploeg onder leiding van Jacco van ’t Schip bijt het spits af om kwart voor 10.

En de nieuwelingen/junioren meiden onder leiding van Rob Lagendijk  starten een half uurtje later.

Meedoen voor het podium valt niet mee, maar vorig jaar scheelde het maar  heel weinig.

De damesploeg werd toen 6e.

 

Dit jaar staat  er  ook weer een complete Avanti ploeg aan de start met dames die vooral bij de Swabo Ladies rijden, getraind onder leiding van Hans Blom. Kunnen zij de historische beste plek ooit van Avanti evenaren? Zij moeten het echter opnemen tegen clubs die ook profs aan de start hebben staan, zoals Amy Pieters!

Ook bij de jeugd stonden we vorig  jaar  bijna op het podium.

Bij het officieuze kampioenschap voor de jeugd werden onze jongens heel knap 4e!

 

Nu starten we zelfs met 2 teams bij deze categorie,  rond één uur start er een meisjes ploeg en om half twee een jongens ploeg. De twee ploegen hebben net als de rest  de laatste weken hard getraind en hebben al meegedaan aan een ploegentijdritwedstrijd bij de Spartaan in Rijswijk  en de jongens van categorie 6 en 7 stonden vorige week zelfs op  het podium bij een soortgelijke wedstrijd in Spaarndam.

Tot slot start er om half vier een, alweer, nog jonge mannen ploeg, ook nu weer bijna allen Swabo renners, aangevuld met 2 amateurs. Ook zij hebben de laatste weken hard getraind onder leiding van Arno Kamp. Ook zij moeten  de strijd aan gaan met de wielrenners van topclubs waarvan sommigen zelfs met profs aan de start staan  zoals De Jonge Renner, De Volharding en Willebrord Wil Vooruit.

 

De weersverwachting is goed, dus het gaat een mooie dag worden!