NCK 2018

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen was Avanti dit jaar erg goed vertegenwoordigd op het NCK (Nederlands Club Kampioenschap) in Dronten. En het werd inderdaad een mooie dag wat het weer betreft, zon en weinig wind, een stuk beter dan vorig jaar toen het grootste deel in de regen werd afgewerkt.

Hieronder het relaas van de ploegen:

 

Nieuwelingen en junioren

Marise Lagendijk ,Lorraine Röge, Lauraine Wijnhorst  en Malena van Dam beten het spits af bij de junioren en nieuwelingen.  Deelname in deze categorie stond open voor ploegen

van alleen maar jongens, alleen maar meisjes en gecombineerde ploegen van jongens en meisjes/vrouwen. Er waren ook verenigingen die startten met een ploeg met alleen maar tweede-jaars-junioren, en die kunnen echt hard rijden.
Onze meiden werden uiteindelijk  46e en vierde meidenploeg.

 

 

 

 

Daarna was het de beurt aan de jongens. Ook zij moesten het dus opnemen tegen de sterke Nederlandse juniorenteams. Ons team bestond uit Elian Lagendijk, Roy Hoogendoorn, Jos Blok en Tristan van den Berg. Jos kwam er ’s avonds van tevoren nog achter dat zijn fiets niet meer voldeed, maar gelukkig bracht de fiets van Marise uitkomst.

Zij startten goed en begonnen aan een inhaalrace. Dat lukte, de voor hen gestarte ploegen werden ingehaald, met de derde speelden ze een kat-en-muis-spel tot vlak voor de finish.

Ze reden dan ook een hele knappe tijd voor een ploeg die voor de helft uit nieuwelingen bestond. Ze werden 20e met een gemiddelde van 43,9 km/u.

 

 

 

 

Dames

Om 11.15 uur startte de damesploeg bestaande uit SwABo-rensters Merel Hofman, Lieke van der Draaij, Demi Vollering en Marissa Baks die als enige ook vorig jaar – samen met Lorena Wiebes, Nicole Steigenga en Marise Lagendijk – mee had gedaan in de Avanti-ploeg die toen een “historische zesde plaats” veroverde.

De vraag was of ze deze prestatie dit jaar zouden kunnen evenaren. Welnu, dat is gelukt, ze kwamen zelfs nog één plekje dichter bij het podium en haalden een mooie vijfde plaats.

 

Hierna werd de wedstrijd voor de bedrijven/vriendenteams verreden. Hier stonden dit jaar nog geen Avanti renners aan de start, misschien iets voor volgend jaar? Dan moet je wel een sponsor meenemen gezien het inschrijfgeld voor een team, maar dan heb je ook wel een hele  leuke dag.

 

 

 

Jeugd

Aansluitend was het de beurt aan onze jeugdrenners. Ook in de jeugdcategorie mochten we met twee ploegen starten als die tweede ploeg alleen uit meisjes zou bestaan. Ook hier werd maar één uitslag opgemaakt, waarin zowel de jongens- als de meisjesploegen werden opgenomen.

Bij de meisjes stonden Roxanne Takken, Danique Kuiper, Imke van der Zwart en Julia Groenewegen aan de start. Zij kregen een ploegentijdrit van 11,6 km voor de wielen.

 

Wat tijdens de trainingen nog niet zo  goed lukte ging nu perfect: er werd  hard gereden, zelfs boven de 40 km/u voor de wind. Dit alles door een goede samenwerking. Imke en Roxanne namen als ervaren wedstrijdrijders in het tweede stuk van de wedstrijd het grootste deel van het kopwerk voor hun rekening en Danique en Julia draaiden netjes mee zonder beurten over te slaan maar moesten wel op hun tanden bijten om er bij te blijven. Maar dat lukte hun wel.
Maar ook in de jeugdcategorie: grote jongens aan de start die heel hard kunnen fietsen. Onze meisjes werden 36e.

 

 

Ondertussen waren de jongens ook al  gestart.

 

Met een door trainer Bart van den Bosch en een vader geregelde ploegauto van Vlasman Cycling Team met ervaren chauffeur gingen zij van start.

De ploeg bestond uit drie jongens van categorie 6: Friso de Wildt, Ingmar van den Bosch en Stein Bocxe en categorie-7-renner Milan Huizer. Dus ook best wel weer een jonge ploeg.

Ook hier werd weer goed samengewerkt. Ze werden knap 15e van de 42 ploegen.
Volgend jaar gaan we zeker nog meer horen van deze jongens.

 

Amateurs/elite

Als laatste reden de A-ploegen. Hier stonden de SwABo-renners Cris Zwanenburg, Etienne Lenting, Floris Jan van den Berge en Ronald Ligtenberg en de amateurs Robert Heemskerk en Douwe Boonstra aan de start.

Ze hadden goede start. Met een gemiddelde van boven de 47 km/u bereikten zij het 30 km punt. Helaas sloeg toen het noodlot toe . Door een stuurfout viel er een andere renner en weer een er overheen.
Cris werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis maar ging er gelukkig lopend weer uit en Douwe had flinke kneuzingen aan zijn rug. De wedstrijd moest gestaakt worden en zodoende eindigden zij als laatste in de uitslag (i.p.v. dnf?).

Dus al  met al  een mooie dag, vooral wat het weer betreft maar helaas niet voor  de A-ploeg.

Op naar een rust periode voor de meeste renners en voor sommigen het veldrij-seizoen waarover later meer…..

 

Marcel Bon