Zaterdag 17 november: eerste MCC-wedstrijd in Rotterdam

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Ook dit jaar organiseren we weer een reeks MiniCycloCross-wedstrijden in ons district.

 

MCC-wedstrijden zijn cyclocrosswedstrijden voor de jeugd (en eerste-jaars-nieuwelingen die geen KNWU-veldrijwedstrijden rijden, zij rijden samen met categorie 7) uit het district Zuid-Holland. Een licentie is niet nodig, wel het basislidmaatschap van de KNWU en dat heeft ieder Avanti-jeugdlid.
Deelname is gratis en er wordt gereden in de gebruikelijke KNWU-jeugdcategorieën 1 t/m 7.
Bij geringe deelname kunnen verschillende categorieën tegelijkertijd rijden, waarbij de uitslag wel per categorie wordt opgemaakt. Er mag op een veldrijfiets of op een MTB worden gereden.

 

Net als bij de MWW-wedstrijden krijgen alle renners die aan minimaal vijf wedstrijden deelnemen aan het eind van de reeks een beker als herinnering. Ook net als bij de MWW wedstrijden kunnen kinderen promoveren. Als een renner/renster drie keer een top-5-klassering haalt, waarvan minimaal één overwinning, promoveert hij/zij naar een hogere categorie. Promoveren is verplicht.
Een tweede keer promoveren kan niet. Mocht een kind voor de tweede keer promoveren, dan stopt de deelname.

 

Anders dan bij de MWW mogen alle jeugdrenners meedoen, dus niet alleen degenen die het in de KNWU-wedstrijden niet bijhouden of geen KNWU-wedstrijden rijden.
Ook anders dan bij de MWW kunnen renners op eigen verzoek een categorie hoger gaan rijden. Het is dan wel zo dat als ze promoveren ze niet meer mee mogen doen (twee categorieën hoger rijden kan/mag niet). Ook betekent het dat deze renner in deze categorie blijft rijden en niet terug gaat naar zijn eigen categorie.

Voorlopige kalender:

  Datum Starttijd Vereniging
Zaterdag 17 november 12.00 uur RRC de Pedaalridders / parcours RWC Ahoy
Zaterdag 24 november 11.00 uur RWV de Spartaan
Zaterdag 1 december 11.00 uur Wielrenclub de Waardrenner
Zondag 9 december 12.00 uur WV Avanti
Zondag 16 december 11.00 uur Westland Wil Vooruit
Zaterdag 22 december 12.00 uur LRTV Swift
Zaterdag 5 januari 11.00 uur RWC Ahoy
Zaterdag 12 januari 11.00 uur GRTC Excelsior

Kijk voor de laatste informatie op de MCC-pagina van miniwegwedstrijden.nl.

 

Aanmelden:

Als je aan één of meer van deze wedstrijden mee wilt doen, meld je dan vooraf aan op jeugd@wvavanti.nl, zodat we jullie gegevens door kunnen geven aan de organisatie.