Clubkampioenschap veldrijden

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Zondag 23 december werd het clubkampioenschap veldrijden gereden.
Om 9.30 uur startte de jongste jeugd.

 

Jeugd categorie 1 t/m 4

Zij begonnen met één grote ronde, waarin ook de zandbak was opgenomen om daarna nog een paar kleine rondjes te rijden met o.a. de brug , het wasbord en de “zigzag”.
Meteen vanaf het begin van de wedstrijd nemen de meiden opvallend het voortouw – veldrijden wordt een echte meidensport!

 

Demi Keijzer laat meteen zien wie de sterkste is en gaat vanaf het begin van de wedstrijd aan kop. Daarachter rijdt haar zusje Quinty, gevolgd door Maxime, dan op de vierde plek de vooral in het begin van de wedstrijd opvallend sterk rijdende Jada den Butter. Daarachter op de vijfde, zesde en zevende plaats volgen dan de “heren”, Evan den Butter, Daan Baak en Stijn de Jong.
Aan de volgorde van doorkomst verandert in de loop van de wedstrijd niets meer, zodat Demi na ruim 20 minuten wedstrijd kan worden gehuldigd als clubkampioen, met Quinty op de tweede en Maxime op de derde plek.

 

De uitslag:

 1. Demi Keijzer
 2. Quinty Keijzer
 3. Maxime Takken
 4. Jada den Butter
 5. Evan den Butter
 6. Daan Baak
 7. Stijn de Jong

Jeugd categorie 5 t/m 7

 

De jeugdrenners van categorie 5 t/m 7 moesten steeds de grote ronde rijden. En was het bij de jongste categorie nog droog, tijdens de wedstrijd van de oudst jeugd begon het te regenen – “echt crossweer” volgens de liefhebbers.
Ook hier lag de wedstrijd al snel in de plooi.
Ingmar van den Bosch nam al in de eerste ronde een flinke voorsprong en bouwde deze ronde na ronde uit. In de laatste ronde gleed hij nog onderuit in de zigzag, maar dat bracht zijn winst niet in gevaar.

 

Daarachter volgde Roxanne Takken op een tweede, en Thijmen de Jong op een derde plek. Teun Hoogenboom werd keurig vijfde. De veel minder ervaren wedstrijdrijders Thomas den Butter en Niels Poot tekenden voor de vijfde en zesde plaats.

 

De uitslag:

 1. Ingmar van den Bosch
 2. Roxanne Takken
 3. Thijmen de Jong
 4. Teun Hoogenboom
 5. Thomas den Butter
 6. Niels Poot

Nieuwelingen en ouder

Ook bij de senioren waren de verschillen groot. De strijd om de eerste plaats leek uitgevochten te gaan worden door Youp de Vos en Marvin Steenbergen. Marvin werd al snel op achterstand gezet door Youp. Uiteindelijk won Youp de wedstrijd met een voorsprong van ruim een minuut.

 

Johan Boerefijn maakte met een derde plek het podium compleet.
Daarachter eindigden Rob Tamerus als vierde, Jan Rademaker als vijfde, Gert-Jan Hollem als zesde, Peter Rademaker als zevende. Nieuwkomer in het crossen – hij heeft pas een veldrijfiets en deed pas een paar trainingen mee, Tristan van den Berg, finishte als achtste.

 

 

 

De uitslag:

 1. Youp de Vos
 2. Marvin Steenbergen
 3. Johan Boerefijn
 4. Rob Tameurs
 5. Jan Rademaker
 6. Gert-Jan Hollem
 7. Peter Rademaker
 8. Tristan van den Berg