3e Plaats Baanomnium Thijs van Leeuwen

In Algemeen, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

2e jaars Nieuweling Thijs van Leeuwen is vandaag (27-01-2019) 3e geworden op de Regiokampioenschappen Baanomnium Duur in het Velodrome te Amsterdam.

 

Aan deze regiokampioenschappen deden nieuwelingen uit de districten Zuid en Noord Holland en district midden mee. Het omnium bestond uit 4 onderdelen. Het eerste onderdeel was de scratch. Bij deze wedstrijd over 25 ronden behaalde Thijs in de eindsprint de tweede plaats. Vervolgens stond een temporace van 25 ronden op het programma. Bij dat wedstrijdonderdeel krijgt iedere ronde degene die als eerste over de finish komt 1 punt. Er werd dus hard gereden en het was moeilijk om punten te halen. Op dat onderdeel kwam Thijs op de zevende plaats terecht. Daarna werd er een afvalkoers gereden over 30 ronden. Elke paar ronden viel degene die als laatste over de eindstreep kwam af. Thijs werd de winnaar van dit onderdeel met een mooie eindsprint. Het vierde onderdeel was een puntenkoers. Bij de puntenkoers waren een aantal tussensprints waarbij de eerste 5 renners punten konden verdienen. Thijs haalde bij een aantal tussensprints punten maar bleek ook nog energie over te hebben om de eindsprint (waarbij dubbele punten worden toegekend) te winnen. Al met al werd hij derde bij de puntenkoers. Met al deze resultaten verdiende hij vandaag uiteindelijk een mooie derde plaats op het podium. Hij kan met deze podiumplek terugkijken op een baanseizoen met nette resultaten bij de nieuwelingen: 4e NK Ploegenachtervolging samen met o.a. Sietse Kool, 4e NK Teamsprint, 2e plaats Jan Derksen sprinttoernooi,  7e bij de zondag van de Zesdaagse,  16e NK Baanwielrennen Duur en 7e NK Baanwielrennen Sprint.