Mooie prestaties van de Avanti Jeugd bij NK Veldrijden

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Op 26 januari jl. vond het NK Veldrijden jeugd plaats rond recreatieplas Berkendonk te Helmond. Maar liefst 7 renners/sters van het Avanti wedstrijdteam stonden aan het vertrek en ook Raf en Quin de Groot die bij Avanti trainen waren van de partij. De veldrijtrainingen zijn dit jaar serieuzer aangepakt onder leiding van trainers Maarten Keijzer en Tim Takken. De extra trainingsavond voor kinderen van het wedstrijdteam op donderdag heeft zijn vruchten afgeworpen.

 

Hoogtepunt van de dag voor Avanti was de bronzen medaille voor Roxanne Takken bij de meisjes van categorie 5. Roxanne ging na de start als 6e het veld in en ging sterk in de achtervolging. Ze maakte in de klimmetjes veel achterstand goed en kon op de lange rechte stukken en het strand een aantal meiden inhalen. Halverwege de koers pakte ze de 3e plek om in een ruk door te rijden naar het achterwiel van nummer 2 in de wedstrijd. Roxanne bleef sterk rijden en drong nog wel aan bij nummer 2, maar haar 2 voorgangers lieten niet het kaas van hun brood eten. Roxanne reed zo naar een fantastische 3e plek op haar 1e NK veldrijden. Roxanne stond op het podium naast Puck Langenbarg (2e) en Fee Knaven, de jongste dochter van oud-beroepsrenner Servais Knaven.

 

Bij de meisjes categorie 1 was het Quinty Keijzer die de spits af mocht bijten voor Avanti. Quinty was de dagen voorafgaande aan het NK ziek geweest, dus niet optimaal fit. Desondanks deed ze goed haar best, maar een valpartij en de ketting er af waren te veel van het goede. Al met al werd ze 5e in haar categorie.

 

Bij de meisjes categorie 2 stonden Maxime Takken en Demi Keijzer aan het vertrek in het Avanti geel. Demi en Maxime reden vrijwel de hele wedstrijd bij elkaar, en aan het eind van de wedstrijd was het Maxime die fraai 8e werd, net voor Demi die de 9e plek voor zich opeiste.

 

Na de middagpauze waren het Thijmen de Jong, Teun Hoogenboom en Raf de Groot die bij jongens categorie 5 acte de présence gaven. Thijmen en Teun stonden vrij achteraan in het veld, maar na een bliksemstart kon Thijmen 20 man inhalen en reed samen met Raf rond de 20e plek. Helaas kon hij dit niet vasthouden door 3 valpartijen. Raf werd 24e, Thijmen 34e en Teun vocht zich terug naar een 44e plek. De mannen hadden alles gegeven en hebben fantastisch gereden.

 

Categorie 7 mocht als laatste van start. Aan het vertrek Ingmar van den Bosch en Quin de Groot. De mannen gingen goed van start en lagen in de 1e ronde 15e en 16e in de koers. Door een val werd Ingmar teruggeworpen in het veld. Ook Quin kon zijn goede positie niet helemaal vasthouden en verloor enkele plekken in de wedstrijd. De mannen deden hun uiterste best en werden uiteindelijke 22e (Quin) en 30e (Ingmar).

 

Het crossseizoen wordt komende zaterdag afgesloten met de koppelcross bij Avanti. Daarna gaan de wedstrijdrenners zich voorbereiden op het wegseizoen.

 

Geschreven door Editha en Tim Takken