Afsluiting Rijn en Bollenstreekcompetitie

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Na de natte en koude start van de Rijn en Bollenstreekcompetitie op ons eigen parcours werden de twee volgende wedstrijden gelukkig onder steeds betere weersomstandigheden gereden. Tijdens de laatste wedstrijd afgelopen zondag in Lisse was het voor het publiek (en voor de renners ook natuurlijk) zelfs aangenaam in het zonnetje.

 

In categorie 1 & 2 deed Daan Baak er alles aan om zijn koppositie in het klassement vast te houden.
Nadat hij eerst de koplopers moest laten gaan, kwam hij er toch weer bij. Maar op een versnelling van thuisrijdster Isa Klein en Jim Guerin (LRTV Swift) had hij geen antwoord. Hij finishte als derde. Daarmee werd hij wel tweede in het eindklassement.

 

In categorie 3 & 4 stonden Olivier Westerveld, Zhara Möllers en Dean Smith alle drie weer voor de derde keer aan de start.

Jesse Klein (RTV de Bollenstreek) reed de hele wedstrijd op kop. In het pelotonnetje daarachter handhaafden Olivier en Zhara zich tot het eind van de wedstrijd. Zij werden in de sprint respectievelijk derde en vierde.

 

Dean miste de aansluiting, maar heeft achter het peloton wel heel hard gereden.
In het eindklassement over drie wedstrijden werd Olivier derde, Zhara vijfde en Dean zesde.

 

In categorie 5 & 6 was het geel goed aanwezig Het peloton bleef aardig bij elkaar met een aantal Avanti-renners  in de hoofdrol.
De “massa”-sprint werd gewonnen door Deirdre Mens (LRTV Swift), met vlak daarachter Thijmen de Jong, Julia Groeneveld en Teun Hoogenboom. Duco van der Zwart eindigde als zesde.
Niels Poot kon nog een tijdje het peloton volgen, maar moest het toen laten gaan. Hij heeft de wedstrijd netjes uitgefietst en werd 11e.
In het eindklassement in deze categorie hadden we een “clean sweep” voor Avanti met Thijmen op de eerste, Julia op de tweede en Duco op de derde plaats.

 

 

 

 

In de wedstrijd van categorie 7 speelden net als in Alphen en Leiden Avanti-renners de hoofdrol. Ingmar van den Bosch, Friso de Wildt en de vandaag ook mee koersende Stein Bocxe reden steeds van voren met drie Bollenstreekrenners in hun wiel.
Zij reden alle drie erg sterk, maar de (ploegen)tactiek moet misschien nog wel even worden doorgesproken.

Uiteindelijk resulteerde het – net als in de vorige twee wedstrijden – in een eerste plaats voor Ingmar en een tweede voor Friso.
Stein werd zesde.
Ook in het eindklassement bezette Ingmar dus de eerste en Friso de tweede plek.