Goed begin van het wegseizoen voor Avanti jeugd in Gouda!

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Op zaterdag 30 maart vond de eerste KNWU wedstrijd plaats in het district van Zuid-Holland. Dit zijn tevens de plaatsingswedstrijden voor het NK Jeugd in Ameide op 15 juni a.s.

 

Mooi om te zien hoe in alle categorien veelal de Avantianen het wedstrijdverloop bepaalden op deze zonnige dag op het bochtige parcours van GRTC Excelsior!

 

In de aanloop naar het wegseizoen is er intensiever getraind door de jeugd met onder meer een extra trainingsavond op donderdag. Ook is er fanatieker dan ooit gecrossed in de winter en is de jeugd goed de winter doorgekomen!

 

Mooie podiumplaatsen waren er voor Daan Baak (cat. 1) in zijn eerste (!) KNWU wedstrijd behaalde hij een mooie 3e plaats. Quinty Keijzer werd 6e.

 

In categorie 2 reed Demi Keijzer in de kopgroep met de twee NL kampioenen. Zij behaalde een mooie 3e plek en Maxime Takken reed daar vlak achter in het peloton en werd 9e.

 

In categorie 4 stonden Olivier Westerveld en Zhara Mollers aan het vertrek waarin Olivier een aantal keer zich goed van voren meldde. Olivier werd 15e en Zhara 20e.

 

In categorie 5 domineerden Roxanne en Thijmen. Het Avantigeel was veelvuldig op kop van het peloton te zien en in de eindsprint werd Roxanne 5e en Thijmen 6e en mochten hun mooie beker in ontvangst nemen. Teun Hoogenboom reed de wedstrijd uit in het 2e peloton en eindigde als 25e nadat hij ‘s morgens eerst nog een wedstrijd had gevoetbald!

 

In categorie 6 was het de beurt aan Julia Groeneveld en Duco van der Zwart. Na een flitsende eerste ronde van Duco hebben de twee keurig hun positie weten te behouden in het peloton en werden 25e (Duco) en 32e (Julia)

 

In categorie 7 was het de beurt aan Stein Boxce, Friso de Wildt en Ingmar van den Bosch. Ook hier was het Avantigeel veelvuldig in de voorste gelederen te zien. In de eindsprint zaten ze goed gepositioneerd en werden er weer twee bekers binnengehaald. Ingmar werd 3e, Friso 5e en Stein 10e.

 

De wedstrijdcyclus wordt volgende week vervolgd in Spijkenisse en op 14 april in Alphen aan den Rijn.

 

 

Met vriendelijke groet,

Editha Takken-Bergkotte