Thuiswedstrijd, altijd lastig

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Iedereen wil zo goed mogelijk presteren op zijn eigen parcours en soms is dat best lastig. Op zondag 14 april werd onze “thuiswedstrijd” gereden. Deze wedstrijd was de derde die meetelde als NK-selectiewedstrijd in het district Zuid-Holland.
In categorie 1 lukte het Daan Baak om (weer) derde te worden. Ook Demi Keijzer in categorie 2 en Ingmar van den Bosch in categorie 7 haalden het podium.

Categorie 1

In categorie 1 sprintte een kopgroep met Daan daarin om de ereplaatsen. Net als in de twee eerder gereden wedstrijden in ons district moest hij Liam Versloot (DRC de Mol) en Jim Guerin (LRTV Swift) voor laten gaan. Hij mocht voor de derde keer plaats nemen op het derde treetje van het podium.
Daarachter werd Quinty Keijzer vijfde.

Categorie 2

In categorie 2 hebben we met Demi Keijzer ook een kandidaat voor het podium. Demi reed, achter winnaar Tim van der Velden (RWV de Spartaan), naar een mooie tweede plaats, waarmee ze haar beste resultaat tot nu toe behaalde. Daarachter werd Maxime Takken na twee negende plaatsen nu zevende.
Stijn de Jong, die vandaag zijn allereerste KNWU-wedstrijd reed, was ook heel blij met zijn 12e plek. Bij het inleveren van zijn rugnummer vertelde hij stralend dat het hem aan het eind nog gelukt was de jongen met wie hij samen reed van zich af te schudden en dat hij nog heel dicht in de buurt kwam van de renner die uiteindelijk voor hem finishte.

Categorie 4

In categorie 3 hebben we geen Avanti-renners aan de start van de KNWU-wedstrijden.
Het lukte Olivier Westerveld om in categorie 4 het snel vertrekkende peloton bij te houden. Hij reed uiteindelijk naar een negende plaats, na een 15e plaats in Gouda en een 19e in Spijkenisse ook verreweg zijn beste resultaat tot nu toe.
Zhara Möllers moest het peloton laten gaan en kwam in een groepje daarachter te rijden, waaruit ze nog wel probeerde weg te komen. Uiteindelijk werd ze 21e, waarmee ze haar resultaten tot nu toe evenaarde, maar voor haar gevoel had de wedstrijd wel wat beter gekund.

Categorie 5

Na de pauze maakten Teun Hoogenboom, Thijmen de Jong en Roxanne Takken zich klaar voor hun wedstrijd.
Zoals we ook in eerdere wedstrijden zagen kunnen Thijmen en Roxanne zich prima handhaven in de eerste groep. Zij lieten zich ook regelmatig van voren zien. In de sprint moesten zij nog een aantal renners voor laten gaan, ze eindigden net achter de prijzen op een achtste en negende plaats.
Voor Teun ging het voorin wel erg hard. Hij reed in een achtervolgende groep en werd uiteindelijk 20e van de 30 gestarte renners.

Categorie 6

Na zijn val vorige week in Spijkenisse, stond Duco van der Zwart vandaag aan de start met zijn nieuwe fiets en helm. Dat ging hem goed af. Hij reed sterk mee in het peloton en werd uiteindelijk 15e.
Julia Groeneveld had meer moeite met het tempo voorin. Zij moest de kop laten gaan en werd 26e van de 37 gestarte renners.
Thomas den Butter reed vandaag zijn eerste KNWU-wedstrijd tussen de renners met al veel meer ervaring. Hij wist de wedstrijd keurig uit te rijden en staat op een 32e plek in de uitslag.

Categorie 7

In categorie 7 rijden dit jaar drie sterke renners. Helaas moest Friso de Wildt, die de week daarvoor ziek geweest was, zich afmelden. Aan Stein Bocxe en Ingmar van den Bosch de taak om het Avanti-geel hoog te houden.
Al na een paar ronden was er een vervelende valpartij, waarna de jury besloot tot een herstart. Grootste slachtoffers waren Rens Vergeer (RTV de Bollenstreek) en Swen Vonk (RWC Ahoy). Zij konden niet verder.
Zowel Stein als Ingmar reden een sterke wedstrijd en lieten zich veelvuldig van voren zien. Voor Ingmar resulteerde dat, na twee derde plaatsen in een mooie tweede plek achter Mees Vlot (GRTC Excelsior). Stein werd tiende.

Al met al kijken we terug op een mooie wedstrijddag met veel mooie resultaten van onze renners. Dit was niet mogelijk geweest zonder alle hulp van ouders. Iedereen die geholpen heeft aan de inschrijftafel, de materiaalcontrole, als parcoursbeveiliger, EHBO-er of op een andere manier, heel erg bedankt!

Een speciaal bedankje aan alle taartenbakkers en -verkopers. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd voor het jeugdkamp.

Meer foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden op onze facebookpagina.