Junioren laten zich zien in internationale klassieker

In Algemeen, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Op zondag 28 april stond voor Elian Lagendijk en Roy Hoogendoorn de EPZ Omloop van Borssele op het programma. Dit is een internationale klassieker voor junioren, een zogenaamde UCI-wedstrijd. Er stonden dan ook een hoop buitenlandse teams aan de start. Teams uit onder anderen Groot-Brittannië, Denemarken en Frankrijk deden mee aan deze wedstrijd.
Omdat dit een UCI-wedstrijd was, mocht Avanti hier niet als ploeg starten. Elian en Roy reden deze wedstrijd dan ook namens de districtsploeg van Zuid-Holland. Hiervoor waren zij geselecteerd door Delta Cycling Rotterdam, die ook de begeleiding voor deze wedstrijd verzorgde.

 

Voor de junioren stond een koers van 140 kilometer op het programma. Tijdens de wedstrijd hebben Roy en Elian zich beide goed laten zien. Zo heeft Elian met een kopgroep van 6 man een lange tijd voor het peloton uit gereden. Na ongeveer een halve wedstrijd splitste een groep van ongeveer 25 man zich af van het peloton met hierbij Roy. Deze groep maakte de aansluiting met de kopgroep met daarbij nog steeds Elian. Zo ontstond dus een kopgroep van ongeveer 30 man met daarbij de twee renners van Avanti.
Deze groep pakte uiteindelijk bijna een minuut op het peloton waardoor deze groep mocht gaan strijden voor de zege en zat er voor beide Avanti-renners in elk geval een mooie uitslag aan te komen. Uit de groep van 30 man reden vervolgens nog 6 renners weg.

Elian probeerde in de laatste kilometer nog uit de achtervolgende groep weg te rijden. Helaas werd hij ongeveer 100 meter voor de finish ingehaald door de sprintende groep. Hierin sprintte Roy ook nog van voren mee wat hem een mooie 14e plaats opleverde. Elian werd iets daarachter 22e na een sterke koers gereden te hebben.
Voor beide renners een heel mooi resultaat in hun allereerste UCI-wedstrijd.