Jos Geelhoed Memorial

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Eenmaal per jaar gaat op zondagochtend bij een aantal Avanti wielerliefhebbers de wekker extreem vroeg af.  De Jos Geelhoed Memorial wordt altijd nog vóór het krieken van de dag verreden. Dit om te zorgen voor een verkeersluw parcours.

 

Dit jaar stond er een kleine maar enthousiaste groep aan de start. De omstandigheden waren uitstekend. Droog, nauwelijks wind met een frisse temperatuur. Na een gezamenlijke aanloop tot voorbij Aarlanderveen ging het los. Al direct waren er verschillende pogingen om weg te geraken. Douwe Boonstra en Roy Hoogendoorn hadden al snel succes en reden samen weg. Wat de achtervolgende groep ook probeerde de voorsprong van de twee kleppers werd alleen maar groter en groter.  Douwe de diesel onder de diesels en Roy de aanvoerder van het A-klassement op donderdag gingen samen uitmaken wie de winnaar zou gaan worden van de elfde JGC.

Wegens wegwerkzaamheden was de finish was eenmalig voor de molen van de Aarlanderveense Molenviergang.  Na ruim 80 kilometer wist Roy de sprint te winnen en deze klassieker op zijn naam te brengen. Douwe behaalde een mooie tweede plaats. De sprint van het peloton werd gewonnen door oud winnaar Robert Heemskerk.

 

Na een gezamenlijk ontbijt werd de JGM 2019 afgesloten met de prijsuitreiking. De bekers komen uit het archief van familie Geelhoed die Jos in het verre verleden gewonnen heeft bij wedstrijden in binnen- en buitenland. De wisselbeker komt in handen van Roy Hoogendoorn die om geheel begrijpelijke redenen de trofee op de prijzenkast in het clubhuis laat staan. De grootte en de afzichtelijkheid zijn immers enorm!

 

Een woord van dank aan alle vrijwilligers die ook zeer vroeg uit de veren moesten om deze wedstrijd mogelijk te maken. Zonder deze groep zou er geen wedstrijd mogelijk zijn!

 

Volgend jaar organiseren we weer een nieuwe Jos Geelhoed Memorial. Het bestuur hoopt dat wel op een iets grotere opkomst. Iedereen heeft exact een heel jaar om te trainen!

 

Ronald de Rooij

 

Hier onder de link naar een fotoverslag van de Jos Geelhoed Memorial 2019.

 

https://photos.app.goo.gl/SRxLsnnpE2EQ5nxK8

 

Via onderstaande link kunnen de foto van Simone Verlaan worden bekeken:
https://photos.app.goo.gl/X4Lrm8Cd2tMtv2aR8