SwABo-competitie 2019

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Het kostte vooraf al veel moeite om een aantal data te prikken waarop bij de SwABo-verenigingen een wedstrijdje gereden kon worden. Uiteindelijk kwamen we op een “mini-competitie” over drie wedstrijden. De eerste wedstrijd was op 19 mei in Lisse, de tweede op 2 juni in Leiden en de derde op 9 juni op ons parcours. Na de laatste wedstrijd maakten we meteen het eindklassement op en werden de prijzen daarvoor uitgereikt.

Categorie 1 & 2

In Lisse had Thijs Poot namens Avanti aan de start gestaan. Hij moest de andere deelnemers voor laten gaan, maar deed hier wel zijn allereerste wedstrijdervaring op. Nadat er in Leiden alleen maar renners van Swift en de Bollenstreek reden, zou Stijn de Jong in Alphen starten.

 

Toen hij bij het afhalen van zijn rugnummer de deelnemerslijst bekeek kreeg hij meteen vertrouwen in een (heel) goede afloop. Hij had in een KNWU-wedstrijd de meeste concurrenten al eens achter zich gelaten.
Een klein pelotonnetje van vijf renners ging van start. Stijn Vergeer (RTV de Bollenstreek) moest lossen, maar de overige vier renners bleven de volle vijf ronden bij elkaar. Stijn de Jong (WV Avanti) maakte won uiteindelijk de eindsprint.

Met maar één wedstrijd achter zijn naam deed Stijn om het eindklassement niet mee. Vier renners van de Bollenstreek reden alle drie de wedstrijden, dus de eindprijzen gingen mee naar Lisse.

Categorie 3 & 4

In categorie 3 & 4 was er wel uitzicht op een mooie eindklassering voor Avanti-renners. Olivier Westerveld stond na twee wedstrijden op één, en ook Dean Smith stond er goed voor.
Jammer genoeg kon Mara Vergeer (RTV de Bollenstreek) na een harde val in Sittard afgelopen zaterdag bij ons niet starten om haar podiumplaats te verdedigen.
Zhara Möllers stond ook aan de start, waardoor het Avanti-geel goed vertegenwoordigd was.

Dean kon de eerste helft van de wedstrijd goed mee met het peloton. Toen in de vijfde ronde de snelheid even omhoog ging moest hij de anderen laten gaan. Hij bleef wel tot het eind goed door rijden, waarmee hij zijn podiumplaats in het klassement veilig stelde.
Aan het eind bleven de drie meest ervaren renners over. Net als vorige week in Leiden won Jesse Klein (RTV de Bollenstreek) de wedstrijd. Daarachter won Olivier nipt de sprint van Zhara.
Het eindklassement werd gewonnen door Olivier, met Dean op de tweede plaats. Jesse Klein had – bij afwezigheid van Mara – aan twee overwinningen genoeg om de derde plaats te halen.

Categorie 5 & 6

Bij categorie 5 & 6 stonden de koplopers in het klassement niet aan de start, waarmee de strijd om het eindklassement weer helemaal open lag.
Met vijf Avanti-deelnemers kleurde ook dit peloton aardig geel in de thuiswedstrijd.
Silvester Verhoef, Bruno Schriever (beiden LRTV Swift) en Senna Lobato (RTV de Bollenstreek) moesten al vroeg in de wedstrijd de groep laten gaan. Silvester staakte de strijd en een paar ronden verder stapte ook Bruno, gedwongen door een zere knie, af.
Senna reed de wedstrijd uit en finishte als zevende.
Daarvoor bleven de overige renners de hele wedstrijd bij elkaar. Uiteindelijk won Damian van der Burgh (WV Avanti), de sprint voor Duco van der Zwart (WV Avanti) en Tygo Verhoef (LRTV Swift). Daarachter volgden Teun Hoogenboom, Julia Groeneveld en Carlijn Mol.

Waar Damian al dacht, na zijn “dnf” van vorige week, dat zijn kansen op een hoge eindklassering verkeken waren, bleek hij met het hoogste aantal punten toch de eerste plaats in het klassement te bezetten.
Daarachter volgden Duco en Tygo, die beiden maar twee wedstrijden gereden hadden.

Categorie 7

Ook bij de eerdere wedstrijden stonden maar weinig renners aan de start bij categorie 7 (twee in Lisse en drie in Leiden). We waren wel blij met de renners die er wel waren. Igor Ouwerkerk had ook al in Leiden gereden – en gewonnen – en Ingmar van den Bosch, die vond dat hij als het een beetje uitkwam toch zeker op zijn thuisparcours moest rijden.
De eerste ronden reden Ingmar en Igor samen, maar na een rondje of zes, zeven zette Ingmar het gas open en liet Igor achter.
Niet onverwacht won Ingmar na 18 ronden de wedstrijd. Igor werd tweede en won daarmee het eindklassement.

 

 

Bedankt!

Al die renners die aan de start stonden, leuk dat jullie er vandaag (ook) bij waren, en natuurlijk alle ouders die meehielpen, zodat alles weer van een “leien dakje” ging.
(Ook fijn dat het weer zo goed mee werkte 😉).

 

Foto’s

Nog een aantal foto’s staan op onze facebookpagina.