Tropische omstandigheden tijdens clubkampioenschappen jeugd

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Dinsdagavond 25 juni werden de clubkampioenschappen voor de jeugd gereden. De hoge temperaturen beloofden een slijtageslag. Wie zou onder deze omstandigheden de beste benen hebben?

Categorie 1 & 2

Vooral tijdens de wedstrijd van de jongste jeugd die om 18.45 uur startte was het nog erg warm. In de wedstrijd van categorie 1 & 2 stonden negen renners aan de start met zes ronden voor de wielen.
Net nieuwe leden Tijn Bloos en Hakan Yücel moesten a snel de anderen laten gaan en een ronde later reden ook Sanne Keijzer en Julian de Jong achter de eerste groep.
Het waren de vijf renners met al (ruime) wedstrijdervaring die de strijd om de drie podiumplekken aangingen.

Verschillende renners probeerden nog aan de groep te ontsnappen, maar het lukte niemand echt weg te blijven, zodat de wedstrijd in een sprint beslist zou worden.
Maxime Takken bleek aan het eind nog de beste benen te hebben. Zij won de sprint voor Demi Keijzer en Quinty Keijzer die tweede en derde werden, waarmee het podium helemaal door meiden bezet werd. Daarachter werd Stijn de Jong knap vierde en eindigde Daan Baak op de vijfde plek

Uitslag:
 1. Maxime Takken (cat. 2)
 2. Demi Keijzer (cat. 2)
 3. Quinty Keijzer (cat. 1)
 4. Stijn de Jong (cat. 2)
 5. Daan Baak (cat. 1)
 6. Sanne Keijzer (cat. 1)
 7. Julian de Jong (cat. 2)
 8. Tijn Bloos (cat. 2)
 9. Hakan Yücel (cat. 0)

 

Categorie 3 & 4

Gelukkig maakte het verkoelende westenwindje de omstandigheden intussen wat aangenamer bij de start van de wedstrijd van categorie 3 & 4. We hebben sowieso al niet zoveel renners in deze categorieën en om verschillende redenen stond er ook nog een aantal niet aan de start vanavond. Gevolg was een wel heel kleine wedstrijd met maar vier deelnemers.
Het pelotonnetje bleef de hele wedstrijd bij elkaar en de uiteindelijke beslissing viel in de eindsprint die gewonnen werd door Olivier Westerveld vlak voor Zhara Möllers en Evan den Butter met Jada den Butter op de vierde plek.

Uitslag:
 1. Olivier Westerveld (cat. 4)
 2. Zhara Möllers (cat. 4)
 3. Evan den Butter (cat. 3)
 4. Jada den Butter (cat. 4)

Categorie 5, 6 & 7

Nadat ook de renners van deze categorie nog een rondje “warm gereden” hadden startten zij om ca 19.45 uur voor hun wedstrijd over 14 ronden.
Er werd meteen vanuit de start met een snelheid van ruim boven de 40 km/u weg gereden. Dat betekende dat de eerste renners al snel moesten lossen. Toen deze snelheid ook in de tweede ronde gehandhaafd werd bleven er nog maar vier renners over aan de kop van de wedstrijd. Ingmar van den Bosch, Friso de Wildt, Stein Bocxe en Thijmen de Jong.

In de vierde ronde redde ook Thijmen het niet meer, waardoor er een kopgroep van drie overbleef, die als er geen rare dingen zouden gebeuren de podiumplaatsen onderling zouden verdelen.
De drie mannen vooraan maakten het elkaar lastig, maar alle uitlooppogingen werden door de anderen vakkundig teniet gedaan en de koplopers bleven tot het eind bij elkaar.
Hoewel de snelheid in de loop van de wedstrijd wat minder werd slaagde de kopgroep er wel in alle andere renners te dubbelen.
In de eindsprint eiste Friso de winst voor zich op, voor Stein en Ingmar die respectievelijk tweede en derde werden.

Daarachter was Roxanne Takken aangesloten bij Thijmen die uit de kopgroep gelost was. Later vond ook Julia Groeneveld aansluiting bij hen. De sprint om de vierde plaats werd gewonnen door Thijmen.
Daarachter reed in groepje dat, hoewel ze om de ereplaatsen niet meer mee deden er onderling een mooie strijd van maakte. Uiteindelijk won Damian van der Burgh hier de sprint om de zevende plek voor Duco van der Zwart, gevolgd door Thomas den Butter, Thijmen van der Giessen, Carlijn Mol en Esther Mensen.
Grootste pechvogel was Koen Bocxe, die , met nog een paar ronden te gaan en terwijl hij juist steeds beter in de wedstrijd kwam lek reed en de strijd moest staken.

Uitslag:
 1. Friso de Wildt (cat. 7)
 2. Stein Bocxe (cat. 7)
 3. Ingmar van den Bosch (cat. 7)
 4. Thijmen de Jong (cat. 5)
 5. Roxanne Takken (cat. 5)
 6. Julia Groeneveld (cat. 6)
 7. Damian van der Burgh (cat. 5)
 8. Duco van der Zwart (cat. 6)
 9. Thomas den Butter (cat. 6)
 10. Thijmen van der Giessen (cat. 7)
 11. Carlijn Mol (cat. 6)
 12. Esther Mensen (cat. 5)
 13. Koen Bocxe (cat. 5)

Meer foto’s staan nog op onze facebookpagina.

Ook/nog een keer een wedstrijd rijden?

Wil je ook (nog) een keer een wedstrijdje rijden, dat kan!
Op zondag 7 juli wordt er op ons parcours een MiniWegWedstrijd georganiseerd, speciaal bedoeld voor jeugdrenners met geen of weinig wedstrijdervaring. Hier doen ook renners van andere verenigingen aan mee. Meer informatie op: www.miniwegwedstrijden.nl.