MiniWegWedstrijd

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Zondag 7 juli was WV Avanti aan de beurt om een MiniWegWedstrijd (MWW) te organiseren. Deze wedstrijdjes zijn bedoeld voor jeugdrenners en eerste-jaars-nieuwelingen van de Zuid-Hollandse verenigingen met weinig of geen wedstrijdervaring of die in de KNWU-wedstrijden het peloton nog niet bij kunnen houden.

 

Net nieuw lid Jesse Pasman speldde na pas een paar trainingen voor het eerst een rugnummer op en stond aan de start bij categorie 1. Hij reed de wedstrijd netjes uit en wist als “categorie-0”-renner zelfs nog een deelnemer achter zich te laten.

 

Tijn Bloos, ook pas net begonnen met wielrennen, had het een paar weken geleden in Den Haag ook al eens geprobeerd. Toen vond hij het nog wel heel spannend. Nu stond hij duidelijk met meer vertrouwen aan de start op zijn thuisparcours. Hij reed de wedstrijd in categorie 2 ook keurig uit.

 

In categorie 4 reed Dean Smith weer mee. Hij reed een goede wedstrijd. We zagen hem de hele wedstrijd in het peloton doorkomen, de ene ronde wat meer naar voren dan de volgende. Tot de tiende ronde zat hij er mooi bij.

 

Na de pauze stonden er in categorie 5 twee Avanti-renners aan de start. Esther Mensen had zich over laten halen om ook eens een wedstrijdje te rijden. En hoe! Ze legde een groot deel van de wedstrijd haar tempo op aan het peloton. Na zoveel kopwerk kwam ze in de eindsprint net te kort voor de medailles. Ze eindigde als zesde.
Al meer ervaren Damian van der Burgh schuwde deze wedstrijd het kopwerk zeker niet, maar zorgde wel dat hij aan het eind van de wedstrijd nog genoeg over had voor zijn inmiddels bij velen bekende eindschot. Hij wist na 12 ronden zijn voorwiel als eerste over de streep te duwen en won daarmee de wedstrijd.

Na al eerder in Den Haag eerste en in Lisse derde te zijn geworden betekent dat dat Damian promoveert en vanaf volgende week in categorie 6 zal starten.

Carlijn Mol verdedigde de Avanti-eer in categorie 6. Zij heeft ook al wat meer wedstrijdervaring en kon zich prima handhaven in de groep, die de hele wedstrijd bij elkaar bleef. Na 15 ronden eindigden ze dan ook in een lange sprint, waarin Carlijn beslag legde op de vierde plaats.

 

In de laatste wedstrijd van categorie 7 en de eerstejaars nieuwelingen reed Danique Kuiper mooi in de groep mee en zij mocht als vijfde aankomende in haar categorie ook nog een medaille mee naar huis nemen.

Helaas waren er twee valpartijtjes waardoor Noemi als EHBO-er in actie moest komen. Verder liep alles, ondanks het kleine aantal vrijwilligers, heel vlot. Zonder anderen tekort te doen hier toch een speciaal bedankje aan Imke en Roos die bij de jongste categorieën achteraan meereden, en Duco die assisteerde bij de materiaalcontrole.

 

Alle uitslagen zijn terug te vinden op: https://results.sporthive.com/events/PC1690403 en http://www.miniwegwedstrijden.nl/?Uitslagen___7_juli%3A_Alphen_a%2Fd_Rijn.