SwABo seizoen 2020

In Algemeen, Elite/Beloftenby wvavanti

Het huidige begeleidingsteam van de SwABoLadies heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen bij SwABoLadies. SwABoLadies zal met een nieuw begeleidingsteam op de huidige voet voortgaan. Dit houdt in dat rensters van Lrtv Swift, wv Avanti en RTV De Bollenstreek de mogelijkheid geboden wordt om gezamenlijk deel te nemen aan nationale wedstrijden.

 

Het huidige begeleidingsteam van SwABoLadies maakt de overstap naar de nieuw te vormen vereniging “Talent Cycling”.  Talent Cycling  wil de nadruk meer leggen op topsport, terwijl SwABoLadies zich vanuit de drie verenigingen meer richt op de breedtesport. Talent Cycling gaat zich met nieuwelingen, junioren, elite dames (zonder contract) en UCI ploeg (Biehler Pro Cycling) richten op het opleidingstraject om rensters langdurig op te leiden richting de top. Talent Cycling wordt een nieuwe wielervereniging met een eigen bestuur en begeleidingskader. De rensters die zich aansluiten kunnen uit het gehele scala van wielerverenigingen komen.

 

Deze wijzigingen zijn in goed overleg tot stand gekomen tussen het huidige begeleidingsteam van SwABoLadies en het bestuur van SwABo.