Nieuwe voorzitter stelt zichzelf graag even voor

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Ik ben Fred Doeleman en tijdens de Algemene Ledenvergadering van wielervereniging Avanti op 17b oktober gekozen tot jullie nieuwe voorzitter. Allereerst dank voor jullie vertrouwen.


Ik wil me langs deze weg graag even kort aan jullie voorstellen. Ik woon in Alphen aan den Rijn op steenworpafstand van het parcours en clubhuis. Ik ben vader van een samengesteld gezin van vijf kinderen, waarvan er twee actief wielrennen.


Zelf ben ik vanaf mijn 30e levensjaar verknocht aan de wielersport. Vanaf dat moment ben ik ook lid geworden van Avanti. Eerst als toerder, ik had een voetbalverleden, dus direct een wedstrijdlicentie lag niet zo voor de hand. Maar vrij snel ben ik overgestapt naar de renvereniging.


Van die renvereniging ben ik eerder voorzitter geweest. Dat was in de periode 1995 – 2003, pin me niet vast op het exacte beginjaar. Avanti had parcours en clubhuis nog in het Zegerslootgebied. Overigens verdiende het parcours destijds die naam niet, wat ook de reden was dat de renvereniging op dat moment een kwijnend bestaan leidde. Met het toenmalige bestuur besloten we ons te richten op het aantrekken van jeugdleden om op die manier de vereniging weer van onderaf op te bouwen. In die periode is toen ook Swabo (mannen) ontstaan. Was een mooie en enerverende tijd.


In 2003 ben ik teruggetreden als voorzitter. Omdat ik vond dat een vertrokken voorzitter de nieuwe niet voor de voeten moet lopen, ben ik ook als lid bij Avanti vertrokken en lid geworden van Ahoy. Vrienden van mij fietsten daar.


Toen ik een paar maanden geleden inmiddels alweer werd gepolst voor een nieuw voorzitterschap was ik vereerd en heb ik na enige bedenktijd en wat overleg van harte “ja” gezegd.


Mijn ambitie, samen met het bestuur, is om te bezien of we als Avanti een volgende stap kunnen maken. Een stap in de richting van verenigingen waar we nu, te vaak en te veel, beloftevolle renners en rensters aan verliezen. Aandacht dus voor de wedstrijd- en licentierenners, zonder dat dit ten koste gaat van de breedte(wieler)sport die ik ook een warm hart toe draag. Want het begint immers altijd vanuit de breedtesportgedachte, waar plezier in de sport voorop staat, waar talenten ontdekt worden en tot ontwikkeling komen.


Avanti wielervereniging is een mooie en beloftevolle vereniging waar ik me als voorzitter de komende jaren graag voor wil inzetten en jullie allemaal met mij hoop ik.


Tot snel in het clubhuis of op het parcours!


Fred Doeleman