Tweede wedstrijd SwABoCrossCompetitie

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Zondag werd de tweede wedstrijd van de SwABoCrossCompetitie voor de jeugd gereden op ons parcours. Gelukkig bleef de regen wat langer weg dan voorspeld en was het droog tijdens de wedstrijden.
Na de finish van de “groten” werd het parcours aangepast voor de jongste jeugd en kon er een paar rondjes worden ingereden.

Categorie 1 & 2

Om 11.30 uur startten de jongste renners. Voor Matthijs van Dissel was dit zijn allereerste cross-wedstrijdje. Als kleinste en waarschijnlijk ook wel jongste deelnemer kon hij de eerste ronde nog mooi in het spoor van de anderen mee. De laatste ronden verloor hij wel wat, maar hij reed zijn eerste cross-wedstrijd netjes uit.


Daan Baak heeft als categorie-2-renner al wat meer ervaring. Hij kon dan ook goed bij de koploper blijven. Nadat hij wat terug viel kwam hij in de derde en vierde ronde toch weer wat dichterbij. Het was uiteindelijk toch Swift-renner Jim Guerin die er met de winst vandoor ging, met Daan op een mooie tweede plek.

De uitslag:
1. Jim Guérin LRTV Swift
2. Daan Baak WV Avanti
3. Xavi Hachmang RTV de Bollenstreek
4. Yaro Osinga LRTV Swift
5. Matthijs van Dissel WV Avanti
dnf Cas Dickhof LRTV Swift
Cat 3 & 4

Na de wedstrijd van categorie 1 en 2 werden er wat pennen verzet en wat lintjes omgehangen, zodat het parcours wat groter werd voor categorie 3 en 4.


Julian de Jong had vorige week in Lisse ook al gereden en stond hier voor de tweede keer aan de start.
Vorige week lukte het hem om de hele wedstrijd uit te rijden, vandaag maakte hij in de tweede ronde helaas een schuivertje en had daarna zoveel last van zijn been dat hij de strijd moest staken.


Evan den Butter rijdt niet zoveel wedstrijden, maar als we op ons eigen parcours iets organiseren is hij vaak wel van de partij. Hij nam van de start af het initiatief en reed een hele snelle eerste ronde. Daarna lukte het niemand meer hem nog te achterhalen, dat resulteerde dus in een dik verdiende eerste plaats.

De uitslag:
1. Evan den Butter WV Avanti
2. Joshua van den Berg MBC de Noorbikers
3. Cas van den Berg RTV de Bollenstreek
4. Senne de Vol MBC de Noordbikers /RTV de Bollenstreek
dnf Julian de Jong WV Avanti
Cat. 5 & 6

Voor de oudste categorieën werd het parcours opnieuw aangepast. Zij reden net als de senioren eerder op de dag de grote ronde met de geluidswal en de trap.


Net als vorige week was het weer Dean Smith die vriend en vijand verbaasd deed staan. Met een indrukwekkende solo van de start tot de finish won hij (weer) de wedstrijd. Hij wist zelfs de categorie-7-renners die ruim 50 seconden voor hem gestart waren te achterhalen.


Daarachter streed Teun Hoogenboom met Daniël Weeder en Christian Duivenvoorde (beiden LRTV Swift) om de tweede plek. Waar Teun op het asfalt veel meer snelheid had, wisten de andere twee hem in het veld toch steeds weer te passeren en toen hij ook nog weg gleed op een schuin kantje was zijn kans op een podiumplek verkeken. Hij eindigde als vierde.
Olivier Westerveld werd zesde en Jada den Butter, samen met Liedewij Harmens (LRTV Swift) de enige meiden vandaag, eindigde als negende.

De uitslag:
1. Dean Smith WV Avanti
2. Christian Duivenvoorde LRTV Swift
3. Daniël Weeder LRTV Swift
4. Teun Hoogenboom WV Avanti
5. Roy Tetteroo MBC de Noordbikers /RTV de Bollenstreek
6. Olivier Westerveld WV Avanti
7. Lars van Hulten LRTV Swift
8. Liedewij Harmens LRTV Swift
9. Jada den Butter WV Avanti
Categorie 7


In de oudste categorie stonden helaas maar twee renners aan de start Duco van der Zwart en Thomas den Butter.
Duco had vorige week in Lisse de wedstrijd gewonnen en hield ook vandaag de concurrentie achter zich. Omdat de andere renners die vorige week in categorie 7 aan de start stonden er vandaag niet waren is Duco hiermee (als hij tenminste deelneemt aan de laatste wedstrijd) al zeker van eindwinst.
Thomas kon goed volgen, maar zag geen kans het Duco erg moeilijk te maken. Hij eindigde als tweede.

De uitslag:
1. Duco van der Zwart WV Avanti
2. Thomas den Butter WV Avanti

Nog veel meer foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden op onze facebookpagina.


De volgende (en laatste) wedstrijd van de SwABoCrossCompetitie voor de jeugd wordt gereden op zondag 1 december bij LRTV Swift in Leiden.
Eerst worden vanaf zaterdag 9 november weer een aantal MiniCycloCrosswedstrijden gereden in ons district. De eerste op het parcours van RWC Ahoy in Rotterdam.
Alle informatie is te vinden op miniwegwedstrijden.nl/?MCC